ΤΟΠΙΚΑ

Απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του!

απανθρακώθηκε-μέσα-στο-σπίτι-του-851206

Τυλιγμένος στις φλόγες έχασε τη ζωή του χθες το πρωί ηλικιωμένος άντρας μέσα στη μονοκατοικία του στη συνοικία Αγία Κυριακή της Μεγάλης Βελανιδιάς.
Ο άτυχος ηλικιωμένος, αδύναμος εξαιτίας σοβαρού χρόνιου προβλήματος υγείας να αντιμετωπίσει τις πρώτες φλόγες που ξέσπασαν από αβλεψία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν μπόρεσε να διασώσει τον εαυτό του.
Πρόκειται για τον Νικόλαο Ζαΐμη, 72 ετών. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στη μονοκατοικία του βρήκε φρικτό θάνατο.
Βρέθηκε απανθρακωμένος από τη γυναίκα με την οποία συζούσε και απουσίαζε για λίγο την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς. Όμως το κακό δεν άργησε να γίνει.
Επιστρέφοντας στο σπίτι η σύντροφός του, 63 ετών, έσβησε τη φωτιά που δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ο,τιδήποτε για τον ηλικιωμένο άντρα, τον οποίο βρήκε νερό.
Για το θάνατο του ηλικιωμένου ενημερώθηκε αρχικά η αστυνομία και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
Πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στη Μεγάλη Βελανιδιά δεν χρειάστηκαν να επιχειρήσουν, καθώς η φωτιά είχε κατασβεστεί πριν την άφιξη της πυροσβεστικής δύναμης.
Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης και την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά, προκαλώντας με τραγικό τρόπο το θάνατο του 72χρονου άντρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χέρι του απανθρακωμένου ηλικιωμένου βρέθηκε ένας αναπτήρας, με τον οποίο πιθανολογείται ότι επιχείρησε να ανάψει τη σόμπα.
Άγνωστο πώς, η κίνησή του είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν οι πρώτες φλόγες, οι οποίες πήδηξαν στα ρούχα του ηλικιωμένου. Πιθανότατα στην προσπάθειά του να γλυτώσει από τη φωτιά, προσπάθησε να περάσει σε διπλανό δωμάτιο, κινούμενος όμως με δυσκολία εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.
Μόνος του μέσα στη μονοκατοικία εκείνη την ώρα, βαδίζοντας από το ένα δωμάτιο στο άλλο, φαίνεται ότι παρέσυρε ένα ξύλινο μικρό έπιπλο, πέφτοντας στο έδαφος. Η φωτιά έκαψε τρία δωμάτια εσωτερικά της κατοικίας και κατασβέστηκε ενδεχομένως από τη γυναίκα που επέστρεψε στο σπίτι.
Για τον 72χρονο δυστυχώς ήταν αργά, καθώς είχε χάσει τη ζωή του, τυλιγμένος από τις φλόγες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου