ΤΟΠΙΚΑ

Δύο δημιουργοί εκθέτουν

δύο-δημιουργοί-εκθέτουν-851206

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ η έκθεση φωτογραφίας της Λέλας Κρατίδη με τίτλο «Δίπλα στο ποτάμι» και εικαστικού επίπλου του Ανδρέα Μάρτιν Καλντά, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας. Καταυλισμός των ROM μέσα από 33 επιλεγμένες φωτογραφίες της Λέλας Κρατίδη, με στοιχεία που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Κάλντας στο σχεδιασμό εικαστικών επίπλων-φωτιστικών, παρουσιάζεται με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο στην νέα καλλιτεχνική πρόσκληση του Δήμου Νέας Ιωνίας που θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου (Λεωφ. Σταδίου – Μανδηλαρά) από σήμερα και για δώδεκα μέρες. Για μια ακόμη φορά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ν. Ιωνίας «Ιωνία» αγκαλιάζει την προσπάθεια νέων καλλιτεχνών της τοπικής κοινωνίας, που με μεράκι, καλλιτεχνικές ανησυχίες, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες αποτυπώνουν τη σημερινή πραγματικότητα…
Ο φακός της Λέλας Κρατίδη αιχμαλωτίζει τη μοναδικότητα μιας από τις φυλές που συνυπάρχει στη χώρα μας, με τους δικούς της κανόνες και αποστάσεις και την παρουσιάζει με δεξιοτεχνική προσέγγιση και διακριτικότητα. Δε θέλει να εντυπωσιάσει με φολκλορικές φωτογραφίες, αλλά να καταγράψει και να αναδείξει την καθημερινότητα της μεγαλύτερης πληθυσμιακά μειονότητας της Ευρώπης, των Ρομά, που παρά το ότι ζουν διάσπαρτοι σε διάφορες χώρες, συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς χάρη στην κοινή τους πολιτιστική κληρονομιά, το κοινό ιστορικό και γλωσσικό υπόβαθρο. Με τις φωτογραφίες της έκθεσης η Λέλα Κρατίδη κατάφερε να συνθέσει ένα εντυπωσιακό και πολυδιάστατο φωτογραφικό έργο, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα ντοκουμέντο και συνεισφορά στον κοινωνικό διάλογο, καθώς και αφιέρωμα στην ανθρώπινη ομορφιά και διαφορετικότητα.
Σχεδιαστής επίπλων από το 2003 ο Ανδρέας Κάλντας ζει και εργάζεται στο Βόλο. Σπούδασε Σχεδιασμό Επίπλου και Διακόσμηση εσωτερικού χώρου στο αντίστοιχο τμήμα του ΔΙΕΚ Βόλου. Εργάστηκε στο πλευρό γνωστού επιπλοποιού της Νέας Ιωνίας αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία πάνω στο υλικό του ξύλου. Χρησιμοποίησε τις σπουδές του δίνοντας μία πιο εικαστική προσέγγιση στο σχεδιασμό επίπλων και φωτιστικών. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό όλες τις ώρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου