ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» μέσω ανακοινώσεων

πόλεμος-μέσω-ανακοινώσεων-851206

Δεν μπορούσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός να μην απαντήσει στις καταγγελίες της ΠΑΕ Παναιτωλικός για τη «φιλοξενία» της αποστολής της ομάδας του Αγρινίου στον Βόλο για το μεταξύ τους παιχνίδι, που έγινε την Κυριακή στο ΕΑΚ. Η ερυθρόλευκη ομάδα με μια καυστική ανακοίνωσή της απάντησε σε όλα όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Παναιτωλικού και χαρακτηρίζει τον προπονητή της ομάδας κ. Νταλακούρα… κτηνοτρόφο.
Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας θίχτηκαν με όλα όσα κατήγγειλαν οι διοικούντες τον Παναιτωλικό για επίθεση στην αποστολή της ομάδας και για χειροδικία του Αχιλλέα Μπέου κατά του γενικού διευθυντή των φιλοξενούμενων. Η υπεράσπιση του ονόματος και της ιστορίας του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Ετσι προχώρησαν σε ανακοίνωση. Πάντως η Αγρινιώτικη ΠΑΕ απάντησε με νέα ανακοίνωσή της ξανά στους ερυθρόλευκους. Αγνωστο αν ο Ολυμπιακός θα απαντήσει σήμερα στη νέα πρόκληση…
«Οι αποδείξεις στο γήπεδο»
Συγκεκριμένα αυτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια και να μην απαντήσει της αβάσιμες και φτηνές καταγγελίες της ΠΑΕ Παναιτωλικός, αφού είναι φανερό ότι με τέτοιες ενέργειες η Αγρινιώτικη ομάδα προσπαθεί να καλύψει την αγωνιστική της ανυπαρξία. Ευτυχώς που υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη σε εντός έδρας αγώνες της δικής της ομάδας και αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν… μπράβους. Οσο για τον κ. Νταλακούρα, απορούμε πώς κτηνοτρόφος δηλώνεται ταυτόχρονα και ως προπονητής. Ο Ολυμπιακός Βόλου δέχεται συγχαρητήρια για την υψηλή φιλοξενία που παρέχει, από της ομάδες που επισκέπτονται το γήπεδο της για τα εντός έδρας παιχνίδια και ασχολείται μόνο με σοβαρά, αγωνιστικά θέματα. Στόχος της είναι η ομάδα της να αποδεικνύει την αξία της εντός αγωνιστικού χώρου, κάθε εβδομάδα».
Νέα ανακοίνωση από Παναιτωλικό
Από τη στιγμή που τα αθλητικά site ανάρτησαν την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ήρθε άμεσα και η απάντηση από τον Παναιτωλικό, που άφησε μάλιστα αιχμές για τη διαιτησία για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αν και παραδέχεται την αγωνιστική ανωτερότητα των ερυθρολεύκων… Συγκεκριμένα: «Ο κ. Μπέος δεν είναι σε θέση να δώσει πειστικές απαντήσεις σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί για τη δράση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον να απαντήσει επί της ουσίας σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν στο παιχνίδι της Κυριακής στο Βόλο, παραδεχόμενος την αλήθεια.
Ήταν όντως παράληψή μας που δεν τον ευχαριστήσαμε «για την υψηλή φιλοξενία» που μας παρείχε…
Οι χαρακτηρισμοί για τον προπονητή μας κ. Νταλακούρα, ο οποίος έχει τα τεκμήρια της επιστημονικής κατάρτισης αλλά κυρίως ηθικής ακεραιότητας και καταξίωσης, όταν εκτοξεύονται από ανθρώπους τέτοιου επιπέδου αποτελούν εύσημα.
Αυτό που μάθαμε από την ανακοίνωσή του είναι το ιδιαίτερο χάρισμα και η ευχέρεια που διαθέτει, να ανακαλύπτει εξ αποστάσεως… μπράβους (!!!) στο γήπεδο Παναιτωλικού, όπου χρέη προσωπικού Ασφαλείας κάνει επίσημη εταιρία Security και στελέχη ασφαλείας δηλωμένα στην Ελληνική Αστυνομία.
Για την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου θα συμφωνήσουμε. Έστω κι αν η εμπειρία μας στα δύο φετινά μεταξύ μας παιχνίδια, έπρεπε να δημιουργεί αμφιβολίες. Γιατί στο Αγρίνιο αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα από ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Παναιτωλικό και στο Βόλο από ένα πέναλτι που δόθηκε (σουτ από μισό μέτρο στο σώμα αμυντικού) στον Ολυμπιακό.
Η γενικότερη παρουσία της ομάδας του πάντως στο φετινό πρωτάθλημα, δικαίως την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τα όποια «δεκανίκια» (είναι καταγεγραμμένες ανακοινώσεις και άλλων ομάδων) ή οι πρακτικές του παρελθόντος, χρησιμοποιούνται καλού – κακού.
Λυπούμαστε που η συμπεριφορά του κ. Μπέου μάς ανάγκασε να ασχοληθούμε με τα παραπάνω και να οδηγηθούμε σ’ ένα επίπεδο που δεν ταιριάζει ούτε στον Παναιτωλικό ούτε και στον Ολυμπιακό Βόλου. Μακάρι τα αντανακλαστικά των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας και του ποδοσφαίρου να ήταν τέτοια που να μην επέτρεπαν σε κανέναν συμπεριφορές και πράξεις που οξύνουν τα προβλήματα που πλήττουν το ποδόσφαιρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου