ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Συνεργασία όλων των δυνάμεων που αγαπούμε την πόλη»

επιλογή-ευθύνης-συνεργασία-όλων-των-188672

«Ο δήμος Βόλου σε πολιτισμικό, ηθικό και πολιτικό τέλμα», αναφέρει σε ανακοίνωση η δημοτική παράταξη

Συνέλευση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Βόλου. Στη συνέλευση, η οποία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη από άποψη συμμετοχής και προβληματισμού, συζητήθηκαν η κατάσταση στο δήμο Βόλου, στους 16 περίπου μήνες θητείας της δημοτικής αρχής, η παρουσία των εκπροσώπων της «Επιλογής Ευθύνης» στα συλλογικά όργανα, καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει η παράταξη, το επόμενο διάστημα, για την επιδίωξη ευρύτερων συνεργασιών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των μελών ήταν πως ο Βόλος, χάρις στα «έργα και ημέρες» της Δημοτικής Αρχής, «βυθίζεται καθημερινά σε πολιτισμικό, ηθικό και πολιτικό τέλμα» και γι’ αυτό το λόγο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της παράταξης, «στην κρίσιμη φάση που μπαίνει ο Δήμος, είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία όλων των δυνάμεων που αισθάνονται ευθύνη απέναντι στην πόλη, για μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και χειραφετημένη από κόμματα, κράτος και ιδιοτελή συμφέροντα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την επίδοση της διαπιστωτικής πράξης, ο Αχ. Μπέος τέθηκε και τυπικά σε προσωρινή αργία. Η τύχη της προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το αν τελικά η αργία θα είναι προσωρινή ή θα ακολουθήσει η οριστική έκπτωσή του από το δημαρχιακό αξίωμα, είναι αποκλειστικά υπόθεση της Δικαιοσύνης. Μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη κρίση, εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας.
Όπως κάναμε πάντοτε. Αυτό που από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε, είναι η ωμή προσπάθειά του να εμπλέξει τον Δήμο στις δικαστικές του εκκρεμότητες και να χρησιμοποιήσει τη λαϊκή ψήφο σαν προσωπική ασπίδα προστασίας.

Στους 16 σχεδόν μήνες της θητείας του, ο Αχ. Μπέος έχει ήδη γράψει μια μελανή σελίδα στην ιστορία του Δήμου Βόλου. Όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη –και ελπίζουμε η τελευταία- φορά που Δήμαρχος της πόλης μας τίθεται σε αργία, λόγω της αμετάκλητης παραπομπής του για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, με διατήρηση των αυστηρών περιοριστικών όρων. Ούτε γιατί της δικής του αργίας προηγήθηκε η θέση σε αργία του αντιδημάρχου και στενού συνεργάτη του, Δ. Καντόλα, ο οποίος ήδη καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 7 χρόνια κάθειρξη για κακουργηματική απιστία. Ή γιατί ο ίδιος πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 2 χρόνια φυλάκιση για εκβίαση. Αλλά, κυρίως, γιατί η πόλη βυθίζεται καθημερινά σε πολιτισμικό, ηθικό και πολιτικό τέλμα και βιώνει την παρακμή, την απομόνωση και το διασυρμό.

Και όλα αυτά όχι τυχαία, αλλά με βάση σχέδιο που αδίστακτα υλοποιεί ο Αχ. Μπέος και μια μικρή ομάδα γύρω του. Μια ομάδα που έχει κάνει το ψέμα εργαλείο συστηματικής παραπλάνησης της κοινής γνώμης και έχει μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε λασπομαχία, σε μέσο απαξίωσης της πολιτικής και σε μέθοδο σπίλωσης των αντιπάλων, ή και απλώς όσων δεν «καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους» στη «νέα τάξη πραγμάτων». Μια ομάδα που, επί 16 μήνες, συμπεριφέρεται, όχι ως υπεύθυνη Διοίκηση ενός μεγάλου Δήμου, αλλά σαν έξαλλη «κυβερνώσα αντιπολίτευση», γυρίζοντας και ξαναγυρίζοντας διαρκώς στο παρελθόν και αναζητώντας παντού δήθεν υποχθόνιες και σκοτεινές δυνάμεις, για να φορτώσει την κραυγαλέα πια αδυναμία της να διαχειριστεί τα μεγάλα θέματα της πόλης. Μια ομάδα που επιδίωξε από την αρχή να απλώσει παντού τα πλοκάμια της διαπλοκής, να καλλιεργήσει το φόβο, να επιβάλει τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, να σπείρει το διχασμό στην τοπική κοινωνία, να τροφοδοτήσει τα χειρότερα ένστικτα, προκειμένου να μπορέσει να εδραιώσει το φαύλο και ολοκληρωτικό καθεστώς της. Η πόλη και η τοπική κοινωνία θα πληρώνουν για πολλά χρόνια τις συνέπειες.

Η δημοτική μας ομάδα και συνολικά η δημοτική μας παράταξη προσπαθήσαμε, όλο αυτό το διάστημα, να σταθούμε με συνείδηση της ευθύνης μας απέναντι στην πόλη και το Δήμο. Υπερασπιστήκαμε τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του Δήμου από τη συστηματική προσπάθεια καταρράκωσής τους. Ασκήσαμε γόνιμη, δημιουργική και μαχητική αντιπολίτευση. Αποκαλύψαμε «τα έργα και τις ημέρες» της Δημοτικής Αρχής. Αποτρέψαμε επιζήμιες αποφάσεις για τα συμφέροντα του Δήμου. Καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις για όλα τα θέματα. Με αυτή την αντίληψη και ακόμη πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, ενισχύοντας τη συλλογική μας λειτουργία, επιδιώκοντας το άνοιγμα και σε νέες δημιουργικές δυνάμεις, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους, ενδυναμώνοντας την παρουσία μας στην κοινωνία και τα προβλήματά της.

Στην κρίσιμη ωστόσο, φάση που μπαίνει ο Δήμος, αυτά δεν φτάνουν. Στο Βόλο δεν μπορούμε να γυρίζουμε διαρκώς στο παρελθόν, ούτε να ασχολούμαστε διαρκώς με τις δικαστικές εκκρεμότητες και τα επικοινωνιακά σώου του κ. Μπέου. Χρειάζεται επιτέλους να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και του Δήμου. Γι’ αυτό και είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία όλων των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η πόλη θα πρέπει να ενωθεί και πάλι, να μην αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, να μπει σε πορεία ανόρθωσης και ο Δήμος σε πορεία ανασυγκρότησης. Όλων των δυνάμεων που αισθάνονται ευθύνη απέναντι στη δημοκρατία, την ιστορική συνείδηση της πόλης μας, την πολιτισμική της παράδοση, τον κώδικα αξιών της, το δημόσιο ήθος και την αισθητική της. Όλων των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και χειραφετημένη από τα κόμματα, το κράτος και τα ιδιοτελή συμφέροντα.

Μαζί για το Βόλο! Η δημοτική μας παράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλίες, το επόμενο διάστημα, και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προς αυτή την κατεύθυνση.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου