ΤΟΠΙΚΑ

Προτεραιότητα το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

προτεραιότητα-το-αεροδρόμιο-της-ν-αγχ-189335

Οι επαγγελματοβιοτέχνες καθόρισαν την ατζέντα τους

Ψηλά σηκώνει το θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας, η οποία έθεσε τις προτεραιότητές της ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου Ομοσπονδιών που συγκάλεσε σε συνεδρίαση για το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου αλλά και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Βιοτεχνικό Πάρκο θα είναι τα δύο θέματα της ατζέντας που θα θέσει υπόψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η ΟΕΒΕΜ, όπως αποφάσισε η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ συνεδρίασε με αφορμή την πρόσκληση για τη συμμετοχή στο περιφερειακό συμβούλιο Ομοσπονδιών από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λάρισας. Το Σώμα αποφάσισε ότι πρώτο θέμα για τους επαγγελματο- βιοτέχνες είναι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής και δεύτερο η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας για το Βιοτεχνικό Πάρκο.

Ειδικά για το αεροδρόμιο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας είπε ότι χρειάζεται ενεργοποίησή του προκειμένου επένδυση ύψους εκατομμυρίων ευρώ να μην τιναχθεί στον αέρα.

Η ΟΕΒΕΜ είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση στις αρχές του μήνα για το αεροδρόμιο με προσκαλεσμένη την πρώην αντινομάρχη Τουρισμού Μαγνησίας Εύη Αδαμάκη Τσαβέλα στην οποία η πρώην αντινομάρχης είχε υποστηρίξει την άποψη ότι εάν η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού και οι φορείς συνενωθούν με σκοπό τη δημιουργία ενός φορέα που θα αναλάβει με όρους επαγγελματικούς το μάνατζμεντ του αεροδρομίου και θα αξιοποιήσει και τη στρατηγική του θέση και όχι μόνο την τουριστική με άνοιγμα και προς τις χώρες της Ευρώπης και προς τις χώρες της Αν. Μεσογείου, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θα καταφέρει να αναστρέψει τη μέχρι τώρα ζημιά που έγινε και να ανταμείψει το Νομό.

Οσον αφορά στο Βιοτεχνικό Πάρκο, η ΟΕΒΕΜ έχει συζητήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του και τα έχει εκθέσει και στους βουλευτές του Νομού για παρέμβαση. Οι επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονται για την έλλειψη φωτισμού, τη δυσωδία από τους ανοιχτούς βόθρους, τα υπέρογκα τέλη για στοιχειώδεις ή και ανύπαρκτες παροχές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου