ΤΟΠΙΚΑ

Γεμίζει το καλάθι αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

γεμίζει-το-καλάθι-αλληλεγγύης-στο-3ο-γυ-191410

Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσονται στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, προκειμένου να βοηθηθούν οι άποροι μαθητές του σχολείου, με τη συνδρομή των συμμαθητών τους, διδασκόντων αλλά και γονέων.

Το καλάθι αλληλεγγύης γεμίζει διαρκώς από είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και τρόφιμα, σχολικά και γραφιστική ύλη, τα οποία διανέμονται, στη συνέχεια, με διακριτικότητα, σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Στο μεταξύ, διδάσκοντες και μαθητές θα επισκεφτούν αύριο το Γηροκομείο του Βόλου, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που υλοποιούνται, ενώ την επομένη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ στο σχολείο, από τις 10.30 έως τις 11 το πρωί, με στόχο το ποσό που θα συγκεντρωθεί, να αξιοποιηθεί για την αγορά φορητού βιντεοπροβολέα για το σχολείο.

Για την επίτευξη του στόχου, συνεργάζονται όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, γονείς, μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου. Τη διοργάνωση του μπαζάρ ανέλαβε η οικογένεια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Νίκη Ρηγάκη: «υπάρχει ένα κάλεσμα, προκειμένου να φέρει ο καθένας ότι μπορεί, χειροτεχνίες, κατασκευές, γλυκίσματα, μπουκαλάκια με λάδι ή οτιδήποτε άλλο, τα οποία θα εκτεθούν στο ισόγειο του σχολείου προς πώληση. Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα αγοράσουμε φορητό βιντεοπροβολέα για το σχολείο».

Οι δράσεις αλληλεγγύης είναι σύμφυτες με τη δράση του σχολείου, ενώ όπως επισημαίνει η διευθύντρια: «οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, αλλά φέτος ξεκινήσαμε νωρίτερα, απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους επιθυμούν, μαθητές ή γονείς, να εναποθέτουν τρόφιμα ή ρούχα στο καλάθι αλληλεγγύης».

Τα είδη που συγκεντρώνονται, διανέμονται στη συνέχεια σε μαθητές του σχολείου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας είναι ευαισθητοποιημένα και προσφέρουν παπούτσια, μπουφάν, σχολικά, που δίνονται στη συνέχεια στους μαθητές, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Οσο οξύνεται η οικονομική κρίση, τόσο περισσότερο ενισχύεται το αίσθημα αλληλεγγύης και η διάθεση προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη. Απτό παράδειγμα, η συμμετοχή όλων των παιδιών στις σχολικές εκδρομές, ενώ όπως εξηγεί η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, οι άποροι μαθητές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου, συμμετέχουν ατελώς.

Οι δράσεις αλληλεγγύης που υλοποιούνται σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και να τους δώσουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί της προσφοράς στο συνάνθρωπο, από μικρή ηλικία. Ανάλογο χαρακτήρα έχουν οι δράσεις αλληλεγγύης που υλοποιούνται στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, προς όφελος άπορων παιδιών, τα οποία στερούνται ακόμη και τα αναγκαία, αλλά υποστηρίζονται από το σχολικό περιβάλλον, προκειμένου να βοηθηθούν στην καθημερινότητά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου