Κίνητρα για επενδύσεις για την ανάσχεση της ανεργίας

Τελευταία ενημέρωση: 2015-12-12, 09:14:34
Από τη συνάντηση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων θεσσαλικών νομών με τον Πρωθυπουργό
Κίνητρα για επενδύσεις για την ανάσχεση της ανεργίας

Ποια θέματα έθεσαν οι Αλ. Μεϊκόπουλος, Κατ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλής στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο των ακροάσεων των βουλευτών των Περιφερειών που έχει ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να ενημερωθεί εκτενώς για ζητήματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στην περιφέρεια και να εξευρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τα κύρια προβλήματα του Νομού. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν ήταν να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της απασχόλησης μιας και η Μαγνησία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πρόβλημα της αποβιομηχάνισης με πρόσφατο το παράδειγμα κλεισίματος 2 εργοστασίων, της Coca cola και του Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ, και στην ανάγκη παροχής κινήτρων για επενδύσεις.

Επίσης από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές υγείας στο Νομό όπως για παράδειγμα πέρα από τις επικείμενες προσλήψεις να επιταχυνθεί ο ερχομός γιατρών, που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά εκκρεμεί απλά η μεταφορά κωδικού πληρωμής, ενώ ιδιαίτερα στη νησιωτική και ορεινή Μαγνησία να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας καθώς και να έρθουν οδηγοί για τα ασθενοφόρα κα.

Εξάλλου στο πλαίσιο της αξιοποίησης αναπτυξιακών προοπτικών για τη Μαγνησία, με σκοπό να δοθεί ανάσα στην τοπική οικονομία, τέθηκαν επί τάπητος το θέμα της ανάπτυξης του σιδηρόδρομου, του λιμανιού, της παροχής κινήτρων για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με στόχο την ανάδειξή του σε αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας. Ακόμη συζητήθηκαν το πρόβλημα διαρροών του Φράγματος Παναγιώτικου ή και η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, με την επίσπευση της ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων που θα ανακουφίσουν τους αγρότες.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι θα προστατευτούν οι κύριες συντάξεις και θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν οι επικουρικές.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=