ΤΟΠΙΚΑ

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι διαρρήκτες

ξεπέρασαν-κάθε-όριο-οι-διαρρήκτες-851206

Σπείρα διαρρηκτών άνοιξε χθες τα ξημερώματα τρεις κατοικίες στο Διμήνι, ενώ οι ιδιοκτήτες τους κοιμότανε. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν ήταν πανομοιότυπος και καθαρά επαγγελματικός.
Κινήθηκαν τόσο αθόρυβα, κουβαλώντας ακόμη και τηλεόραση, που κανείς από τις οικογένειες των τριών σπιτιών, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.
Το πρωί εκτός από συσκευές και πορτοφόλια, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έψαχναν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους… Είχαν φροντίσει να τα βρουν οι διαρρήκτες, φεύγοντας από κάθε σπίτι με ένα όχημα.
Οι διαρρήξεις έγιναν διαδοχικά από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί χθες. Και στις τρεις κατοικίες, ιδιοκτησίας 27χρονης εκπαιδευτικού, 35χρονου ανεπάγγελτου και 41χρονου δημοτικού υπαλλήλου, οι «ποντικοί» εισήλθαν με τον ίδιο τρόπο.
Πάγωσαν με ειδικό ψυκτικό τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων, οι οποίες έσπασαν, επιτρέποντάς τους την είσοδο στο εσωτερικό των σπιτιών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριφέρθηκαν σαν… κύριοι, αφού δεν πέρασαν στις κρεβατοκάμαρες, αλλά περιόρισαν το ψάξιμο στα υπόλοιπα δωμάτια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σπίτι της εκπαιδευτικού πήραν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο, 50 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Από το σπίτι του 35χρονου αφαίρεσαν μία τηλεόραση, δύο κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή, ένα γυναικείο ρολόι και 60 ευρώ, ενώ από το σπίτι του 41χρονου έκαναν «φτερά» ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 300 ευρώ.
Ερευνώντας τους χώρους, οι διαρρήκτες βρήκαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων, με τα οποία έφυγαν. Το ένα από τα τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του δημοτικού υπαλλήλου, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην επαρχιακή οδό Διμήνι-Παλιούρι.
Μάλιστα από το σπίτι της 27χρονης οι διαρρήκτες πήραν τα κλειδιά και των δύο αυτοκινήτων της οικογένειας, το δικό της και του πατέρα της. Διαπιστώνοντας ότι το κλειδί του δεύτερου αυτοκινήτου δεν αντιστοιχούσε σε καινούργιο όχημα, το πέταξαν.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και συνεργείο σήμανσης συγκέντρωσαν στοιχεία της υπόθεσης, αναζητώντας τους δράστες. Από τον τρόπο που κινήθηκαν μέσα στις κατοικίες, καθώς και από το γεγονός ότι έφυγαν με τρία αυτοκίνητα, εκτιμάται ότι πρόκειται για ομάδα.
Εκλεψαν υλικά 40.000 ευρώ
Στόχος διαρρηκτών, στο μεταξύ, έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, ιδιοκτησίας 26χρονου.
Άγνωστοι δράστες παραβίασαν την εξωτερική είσοδο της βιοτεχνίας κατασκευής δομικών μηχανημάτων και αφαίρεσαν οδοντωτούς τροχούς-γρανάζια, ύψους 40.000 ευρώ.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου