ΤΑΞΙΔΙΑ

58.227 τουρίστες ήρθαν στο Βόλο το 2015

58-227-τουρίστες-ήρθαν-στο-βόλο-το-2015-195206

Εδεσε χθες στο λιμάνι το Costa Neoclassica με 1.054 επιβάτες – Σταθερή κίνηση αναμένεται και τη νέα χρονιά

Σταθερό προορισμό αποτελεί για τα κρουαζιερόπλοια, όπως όλα δείχνουν, το λιμάνι του Βόλου, όπου καταγράφηκαν 53 αφίξεις και 58.227 συνολικά επιβάτες, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν έως και το τέλος του χρόνου, ενώ χθες, σημειώθηκε μια ακόμη άφιξη. Ο λόγος για το εντυπωσιακό Costa Neoclassica, συνολικού μήκους 220 μέτρων, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας. Η πλωτή πολιτεία, μετέφερε 1.054 τουρίστες, Γάλλους, Ιταλούς και Γερμανούς στην πλειοψηφία τους, ενώ διαθέτει 561 άτομα πλήρωμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 7 το πρωί και απέπλευσε, αντίστοιχα, στις 6 το απόγευμα, από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τον Πειραιά. Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου ακολουθεί το δρομολόγιο Σαβόνα, Νάπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Βόλος, Πειραιάς, Τραμπάνη, Μασσαλία, Σαβόνα.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο, οι επιβάτες κινήθηκαν στο Πήλιο, τα Μετέωρα και το τρενάκι, μέσω οργανωμένων εκδρομών, ενώ πολλοί παρέμειναν, παράλληλα, στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.

Στο μεταξύ, αναμένονται οι πρώτες αφίξεις της νέας χρονιάς από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Μαγνησίας η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι διεθνείς εξελίξεις, εδραιώνουν την περιοχή μας μεταξύ των σταθερών προορισμών κρουαζιέρας, ενώ εκτιμάται ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που θα σημειωθούν στη διάρκεια της χρονιάς, θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα κατά μέσο όρο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτιλιακός πράκτορας Νίκος Σκλιάς, υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα θα έχουμε τις ίδιες προσεγγίσεις σε σύγκριση με φέτος και ως γραφείο Παπαγεωργίου, εκτιμούμε ότι θα έχουμε γύρω στις 30 προσεγγίσεις σε ετήσια βάση. Δεν έχουμε σαφή δείγματα πως θα εξελιχθούν οι διεθνείς καταστάσεις, αλλά εκτιμούμε ότι το λιμάνι του Βόλου καθίσταται πλέον σταθερό σημείο προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων».

Στη λίστα των αναμενόμενων κρουαζιερόπλοιων για το 2016, που έχει κοινοποιηθεί από το ίδιο γραφείο, καταγράφονται μέχρι στιγμής τα εξής: To Costa Neoclassica αναμένεται 1η, 13, 25 Ιανουαρίου, 18 Φεβρουαρίου, 1η, 13, 25 Μαρτίου, 6, 18 και 30 Απριλίου. Το Silver Wind αναμένεται στις 3 Μαιου, το Costa Neoromantica 9 Μαΐου, το Costa Neoclassica 12 και 24 Μαΐου, το Silver Spirit 27 Ιουνίου, το Club Med II 16 Αυγούστου, το Silver Spirit στις 5 Σεπτεμβρίου, το Costa Neoclassica στις 4 Οκτωβρίου, το Prinsendam στις 8 Οκτωβρίου, το Silver Spirit στις 15 Οκτωβρίου και το Costa Neoclassica στις 16, 28 Οκτωβρίου, 9, 21 Νοεμβρίου, 3 και 15 Δεκεμβρίου.

Η Μαγνησία υπερτερεί

Εξαιρετικά σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι ο Βόλος παρουσιάζει δυναμική και κερδίζει διαρκώς έδαφος, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του ναυτιλιακού πράκτορα Αγγελου Πετεινάρη, ότι «είναι σταθερή η κίνηση κρουαζιερόπλοιων, υπάρχει δυναμική στην περιοχή μας όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία και ο Βόλος είναι ασφαλέστατος και ιδανικός προορισμός για τα πλοία». Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων παραμένει στο Βόλο και τη Μαγνησία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει ο κ. Πετεινάρης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με βάση πέντε πρό- σφατες αφίξεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 18 Οκτωβρί- ου αφίχθη το Costa Neoromantica με 618 άτομα πλήρωμα και 1.300 επιβάτες, εκ των οποίων οι 436 κινήθηκαν εκτός της πόλης και οι υπόλοιποι παρέμειναν στο Βόλο.

Στις 26 Οκτωβρίου έδεσε στο λιμάνι του Βόλου το Costa Pacifica, με 1.027 άτομαπλήρωμα και 3.500 επιβάτες, εκ των οποίων οι 410 επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, οι 133 την Πορταριά και Μακρινίτσα, οι 92 τις Μηλιέςκαι οι υπόλοιποι παρέμειναν στο Βόλο.

Στις 30 Οκτωβρίου κατέφθασε στο λιμάνι του Βόλου το Costa Neoromantica, με 1.959 επιβάτες και 395 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ναυτιλιακού γραφείου «Ιωλκός», 504 άτομα πραγματοποίησαν εκδρομές εκτός Βόλου, ενώ τα υπόλοιπα παρέμειναν στην πόλη και το εμπορικό κέντρο.

Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο αφίχθη επίσης στις 11 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Βόλου, με 1.966 συνολικά άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, οι οποίοι κινήθηκαν σε ποσοστό 33% εκτός Βόλου, 469 στα Μετέωρα, 101 σε Μακρινίτσα – Πορταριά και 88 στις Μηλιές, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στο Βόλο.

Στις 17 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, επισκέφθηκε το Βόλο το Costa Pacifica, με 4.001 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, από τους οποίους οι 635 πήγαν στα Μετέωρα και 107 στις Μηλιές. Συνολικά 742 άτομα κινήθηκαν εκτός του Βόλου, ενώ οι υπόλοιποι 3.300 παρέμειναν στην πόλη. Οπως επισημαίνει ο κ. Πετεινάρης τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την περιοχή μας και «το ζητούμενο είναι να τα υποστηριχθούν ακόμη πιο δυναμικά από όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου