Προβληματισμός για αιρέσεις και παραθρησκείες

Τελευταία ενημέρωση: 2015-12-09, 09:58:04
Προβληματισμός για αιρέσεις και παραθρησκείες

Πτυχές της «Νέας Εποχής» στην τρίτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Το θέμα των αιρέσεων και της παραθρησκείας αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ιερατικής σύναξης της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ομιλητές ήταν ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ Θεολογίας, πτ. Φιλοσοφίας, Μοναχός της Ιεράς Μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής, με θέμα «Πτυχές της Νέας Εποχής» και ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, με θέμα «Ψυχικές αλλοιώσεις από ολοκληρωτικές εξαρτήσεις».

Οπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων «σε πολλές περιπτώσεις ο «θρησκευτικός χώρος» και ειδικότερα ο χώρος στον οποίο κινούνται ποικίλες νεοπροτεσταντικές και ιδιαίτερα παραθρησκευτικές ομάδες, συνιστά απειλή για την προσωπικότητα του ανθρώπου».

Ο κ. Χριστόφορος χαρακτήρισε τις «καταστροφικές λατρείες απειλή για τον πολιτισμό μας» και υπογράμμισε ότι «η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη και επιτακτική. Τόσο η Εκκλησία όσο και η Πολιτεία οφείλουν να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους με εξειδικευμένα πρόσωπα, τα οποία θα αναλάβουν τη μελέτη του σκηνικού των νεοφανών αιρέσεων, για να ενημερώνουν τον κόσμο έγκαιρα και υπεύθυνα. Κυρίως, όμως, τόνισε, η Εκκλησία θα πρέπει να οργανώσει την ποιμαντική της εργασία, για να στηρίξει τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=