Σχολεία χωρίς καθαρίστριες ~ Αφήνουν σήμερα σκούπες και φαράσια

Τελευταία ενημέρωση: 2015-12-09, 09:19:51
Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων
Σχολεία χωρίς καθαρίστριες ~ Αφήνουν σήμερα σκούπες και φαράσια

Συμμετοχή σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου

Στην πανελλαδική απεργία, η οποία κηρύχθηκε σήμερα 9 Δεκεμβρίου από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, συμμετέχει το Σωματείο Καθαριστριών - ων Μαγνησίας. Η απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο, έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, στο Δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων μιλούν για κατεδάφιση των εργασιών και δικαιωμάτων που τους έχουν απομείνει, ενώ διαμαρτύρονται για τη μείωση κατά 10% των δαπανών για την καθαριότητα των σχολείων, «γεγονός που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200 - 300 ευρώ το μήνα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους.

«Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, ενώ εξακολουθούν να οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε απλήρωτοι και να οφείλονται μισθοί έως και 4 μηνών. Στις 9 του Δεκέμβρη κανένας να μην πάει στο σχολείο για δουλειά, δηλώνουμε στις σχολικές επιτροπές των δήμων απεργία, εμείς έχουμε την δύναμη μπορούμε να τους σταματήσουμε, από εμάς τους εργαζόμενους εξαρτώνται όλα».

Ο κλάδος τους διεκδικεί, μεταξύ άλλων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση εργαζομένου, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

Ζητούν να μην υπάρχει κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

 

Ψήφισμα δασκάλων

Για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το Δ.Σ. εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και στη στήριξη του αγώνα τους.

«Το πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων», τονίζει, «είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Οι καθαρίστριες είναι αυτές που αγωνίζονται μέσα από αντίξοες συνθήκες σε καθημερινή βάση ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι καθαρές για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν μέσα σε ένα υγειές και ασφαλές περιβάλλον. Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολείται σήμερα με συμβάσεις έργου τις οποίες έχουν αποδεχθεί για λόγους επιβίωσης με χαμηλότατες αμοιβές.

Δυστυχώς δεν έχουν τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός εργαζομένου όπως δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια, στη μητρότητα, στη μονιμοποίησή τους, στα βαρέα και ανθυγιεινά και πολλά άλλα.

Στηρίζουμε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα τους, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία τους που έχει προκηρυχτεί για σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=