ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΔΥ Βόλου: Στον αέρα τα ραντεβού με γιατρό

πεδυ-βόλου-στον-αέρα-τα-ραντεβού-με-για-199798

Εκτός συστήματος… το τηλεφωνικό κέντρο για μία εβδομάδα, αλλάζει ο τρόπος προγραμματισμού των επισκέψεων

«Στον αέρα» τα ραντεβού με γιατρό στο ΠΕΔΥ για μία εβδομάδα. Εκτός συστήματος το τηλεφωνικό κέντρο γιατί θα «αναβαθμιστεί» σύμφωνα με το Υπ. Υγείας που αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αλλάξει τη διαδικασία αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες ασφαλισμένους που είναι υποχρεωμένοι για μία εβδομάδα είτε να προγραμματίζουν ραντεβού μέσω διαδικτύου είτε μέσω κλήσης στον πενταψήφιο αριθμό 14784 (με χρέωση).

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν έχουν το θεό τους. Εντελώς απροειδοποίητα καταργούν τις τηλεφωνικές γραμμές που κάλυπτε μέχρι τώρα ο ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού στα ιατρεία του ΠΕΔΥ. Για μία εβδομάδα για να κλείσει κανείς ραντεβού να εξεταστεί από γιατρό στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο θα πρέπει να απευθύνεται είτε με χρέωση στους πενταψήφιους αριθμούς 14784 είτε να προγραμματίζει ραντεβού μέσω internet.

Ακόμη και οι γιατροί του ΠΕΔΥ στο Βόλο έμειναν έκπληκτοι χθες όταν ενημερώθηκαν ότι ο ΕΟΠΥΥ σταματά να καλύπτει τα τηλεφωνικά ραντεβού καθώς το σύστημα περνά στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε (Η.Δ.Ι.ΚΑ).

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αναβάθμισης του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού ΠΕΔΥ Βόλου οι τηλεφωνικές γραμμές 24210 32222, 2421076469 θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό ως και 11-12-2-15» ήταν η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες από το ΠΕΔΥ Βόλου χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες εξηγήσεις.

Μιλώντας ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με το διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Γιώργο Μπακούλα επιβεβαίωσε ότι αλλάζει το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού δεν έκρυψε όμως και ο ίδιος ότι επρόκειτο για τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς ανακοινώθηκε εντελώς ξαφνικά.

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή- εκτός απροόπτου- οι ασφαλισμένοι θα πρέπει είτε να καλούν στο 14784 ή να μπαίνουν μέσα στο διαδίκτυο για να προγραμματίζουν το ραντεβού τους με γιατρούς καθώς επίσης και για να λάβουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες υγείας που αφορούν όλους τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα, όλοι οι ασφαλισμένοι καλώντας στο 14784, από σταθερό ή κινητό, θα ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα και να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, να ενημερωθούν για τα διαγνωστικά κέντρα με τα οποία συνεργάζεται στο Βόλο, να ενημερωθούν για τα ονόματα των γιατρών ανά ειδικότητα και τις ώρες και ημέρες που δέχονται καθώς και να μάθουν πληροφορίες για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία και γενικές πληροφορίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου