ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υποχωρούν ούτε οι αγρότες ούτε και η κυβέρνηση

δεν-υποχωρούν-ούτε-οι-αγρότες-ούτε-και-851206

Άκαρπες απέβησαν οι συναντήσεις της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή με τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα τους, νέα σύσκεψη σήμερα στα Μάλγαρα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου 14 μπλόκων για τον καθορισμό της στάσης των αγροτών το επόμενο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή στους δρόμους βγαίνουν και οι κτηνοτρόφοι ενώ στις επάλξεις συνεχίζουν να είναι οι αγρότες της Μαγνησίας στο μπλόκο των Μικροθηβών.

Χωρίς συμβολικούς αποκλεισμούς των παράδρομων πέρασε η χθεσινή μέρα στο μπλόκο των Μικροθηβών καθώς εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών οι αγρότες δεν θέλησαν να δυσχεράνουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο και προκαλέσουν ενδεχομένως ατυχήματα.
Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Φερών με τα μπλόκα Πλατυκάμπου και Τυρνάβου μετά από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μικροθηβών αποφασίστηκε οι αγρότες να παραμείνουν στην θέση τους στο κοινό μέτωπο αγώνα που έχουν δημιουργήσει.
Αξίζει να αναφερθεί πως στην σύσκεψη είχαν καλεστεί και οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν διαφοροποιώντας πια και επίσημα την θέση τους από τα υπόλοιπα μπλόκα.
«Εμείς δεν ζητήσαμε από τη Νίκαια να έρθει για να συμφωνήσουμε, ας παραβρεθούν να συζητήσουμε, εντέλει δεν διαφωνούμε και σε 50 πράγματα αλλά σε ένα – δύο, και ας πούμε στο τέλος ότι διαφωνούμε», σημειώνει ο αγροτοσυνδικαλιστής από την περιοχή των Φαρσάλων και προσθέτει πως «με τον τρόπο αυτό διαχώρισαν τελικά μια και καλή την θέση τους».
Επίσης, σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι συνεδριάζει στα Μάλγαρα εκ νέου το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο 14 μπλόκων ώστε να καθοριστούν οι κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.
«Έχω την αίσθηση ότι δεν θα φύγουμε από τους δρόμους. Ζητάμε να έχουμε τον διάλογο και πιστεύω πως μέχρι και να γίνει δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα», αναφέρει ο κ. Ρουκάς.
Μπλόκα και οι κτηνοτρόφοι
Η χθεσινή άκαρπη συνάντηση κτηνοτρόφων και υπουργού πυροδότησε το κλίμα και στον τομέα της κτηνοτροφίας. Όπως σημείωσε η πρόεδρος η Πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Δήμου Αισωνίας Χρυσούλα Διβάνη «η υπουργός δεν απάντησε ουσιαστικά σε κανένα αίτημα μας και δεν έδωσε καμία απολύτως λύση. Ούτε καν στα θεσμικά μας ζητήματα όπως είναι μια στάνταρ τιμή στο γάλα και το κρέας».
Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συνάντηση στην Κοζάνη εκπροσώπων κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα όπου και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις αλλά και η μορφή αυτών.
Πάντως η κ. Διβάνη ξεκαθάρισε πως κινητοποιήσεις θα υπάρξουν σίγουρα απλά δεν γνωρίζει το μέγεθος και την μορφή. «Δεν ξέρω αν θα κλείσουμε δρόμους και θα αποκλείσουμε Νομαρχίες. Πάντως στους δρόμους θα βγούμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αντιμετώπιση από το Υπουργείο και εντέλει οι ιθύνοντες με αυτή την τακτική θα ακολουθήσουν στο τέλος το δρόμο που πήρε ο κ. Χατζηγάκης», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Διβάνη.
Πάντως τα μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα από αγρότες παραμένουν συνεχίζοντας να δημιουργούν προβλήματα στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου