ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο

αφιέρωμα-στο-σταύρο-ξαρχάκο-851206

Συναυλία με θέμα «50 χρόνια Σταύρος Ξαρχάκος: Τα μεγάλα τραγούδια» θα πραγματοποιήσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου. Το Μουσικό Σχολείο κάνει φέτος ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια προσφοράς του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα τραγουδιών και μουσικής το οποίο παρακολουθεί τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της μεγάλης και σημαντικής πορείας. Το πρόγραμμα ξεκινά με τραγούδια από τις αρχές της δεκαετίας του 60, όταν ο νεαρός τότε Σταύρος Ξαρχάκος κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική δισκογραφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο και καταλήγει στις πιο πρόσφατες δημιουργίες του.
Αγαπημένα και κλασικά πια στο είδος τους τραγούδια, όπως η «Φτωχολογιά», το «Όνειρο δεμένο», η «Υπομονή» και πολλά άλλα, ανανεώνονται και ξαναζούν χάρη στις φρέσκες φωνές και παρουσίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Νεότερα και εξίσου σημαντικά έργα του συνθέτη όπως το «Φίλοι κι αδέλφια» και το «Προσκύνημα» από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του 1974, ή το «Δίχτυ» και η «Μπουρνοβαλιά» από την ταινία του Κ. Φέρρη το «Ρεμπέτικο» αναβιώνουν και αποκτούν πρόσβαση στις νεότερες γενιές που δεν έχουν βιωματική εμπειρία της κοινωνικής πραγματικότητας εκείνης της εποχής. Είναι εκπληκτική η απήχηση που έχει η μουσική του Ξαρχάκου σ’ αυτά τα νέα παιδιά με τα τόσο διαφορετικά ακούσματα και τις εμπειρίες μιας ηλεκτρονικής και υπερ-τεχνολογικής πραγματικότητας.
Στη συναυλία συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα του σχολείου όπως η Συμφωνική ορχήστρα με μαέστρο τον Ζαφείρη Κουκουσέλη, η Λαϊκή Ορχήστρα με μαέστρο τον Ανδρέα Κατσιγιάννη ο οποίος είναι και ο «καλλιτεχνικός διευθυντής» της συναυλίας, η χορωδία του σχολείου σε διδασκαλία των Βασίλη Αγροκώστα, Ρωξάνης Γιαρέντη, Χριστίνας Γιανέλλου, Φούλης Νεύρου και Ιωάννας Χατζάκη καθώς και το κιθαριστικό σύνολο του σχολείου με υπεύθυνους τους Γιώργο Χατζηπολίτη και Μαρία-Ιλεάνα Μάρδα. Πληροφορίες-προσκλήσεις: Μουσικό Σχολείο Βόλου, Τέρμα 54ου Συντ. ΕΛΑΣ και Αρσινόης, τηλ.: 24210-71096 και 47155.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου