ΤΟΠΙΚΑ

Μένουν… μέχρι να φύγουν τα απόβλητα στο ΠΕΔΥ Βόλου

μένουν-μέχρι-να-φύγουν-τα-απόβλητα-σ-203340

Το τέρας της γραφειοκρατίας φρενάρει την ανάδειξη αναδόχου για την απομάκρυνσή τους

Ολο φεύγουν και όλο στον ίδιο χώρο μένουν… Ο λόγος για τα ιατρικά απόβλητα των ιατρείων του ΠΕΔΥ στο Βόλο που υπάρχει κίνδυνος… να κάνουν Πρωτοχρονιά στο ισόγειο του κτιρίου, εκεί που παραμένουν ένα ολόκληρο χρόνο, καθώς δεν υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη για την απομάκρυνσή τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις -μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ– πριν από τρεις περίπου εβδομάδες ότι θα απομακρυνθούν, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ελέω γραφειοκρατίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο διαγωνισμός έγινε, ο ανάδοχος αναδείχθηκε, τα απόβλητα όμως παραμένουν στον ισόγειο χώρο του ΠΕΔΥ στο Βόλο. Χαμένοι στη γραφειοκρατία οι αρμόδιοι της 5ης ΥΠΕ έκαναν το διαγωνισμό για να απομακρυνθούν τα απόβλητα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, όμως το όλο θέμα σκόνταψε στις τιμές του Παρατηρητηρίου με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να επαναληφθεί, με υπαλλήλους και υγειονομικό προσωπικό του ΠΕΔΥ να εύχονται αυτή τη φορά να μην βρεθεί άλλο εμπόδιο και τα απόβλητα κάνουν «Πρωτοχρονιά» στο ισόγειο του κτιρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε και την πίεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και καθώς τα απόβλητα παρέμεναν στις μαύρες σακούλες απορριμμάτων στο ισόγειο του κτιρίου του ΠΕΔΥ στο Βόλο, προκήρυξαν το σχετικό διαγωνισμό. Ο ανάδοχος κατέθεσε την οικονομική προσφορά όμως μόλις ετοιμάστηκε η σύμβαση για να υπογραφεί και να ξεκινήσει η απομάκρυνση, ήρθε η παρέμβαση του Παρατηρητηρίου Τιμών για να «μπλοκάρει τη διαδικασία».

Η τιμή προσφοράς του αναδόχου παρότι χαμηλή, όπως λένε οι πληροφορίες από την 5η ΥΠΕ και το ΠΕΔΥ Βόλου ήταν σαφώς υψηλότερη από το πλαφόν που ορίζει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Υγείας.

Αμέσως άναψε «κόκκινο» με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ να υποχρεωθούν σε οπισθοχώρηση και προκήρυξη νέου διαγωνισμού με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των νέων οικονομικών προσφορών τη χθεσινή μέρα.

Η νέα καθυστέρηση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΕΔΥ στο Βόλο καθώς φοβούνται ενδεχόμενες νέες καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων και εάν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα στην πορεία, όπως τόνισε ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Βόλου Γιώργος Μπακούλας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις επόμενες μέρες και ανάλογα με τις προσφορές που έχουν υποβληθεί θα κατοχυρωθεί στο μειοδότη, ο νέος διαγωνισμός, θα υπογραφεί η σύμβαση και από εκεί και πέρα θεωρείται θέμα τριών το αργότερο ημερών προκειμένου να ξεκινήσει η απομάκρυνση των αποβλήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου