ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για τη στήριξη του «Δος ημίν σήμερον»

εκδηλώσεις-για-τη-στήριξη-του-δος-ημί-203601

Με αφορμή την εορτή του Αγ. Νικολάου

Δύο εκλεκτές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που διανθίζουν το πρόγραμμα του εορταστικού Δωδεκαημέρου του Μητροπολιτικού Ναού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής, εντός του Ναού, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, στην οποία θα ψάλουν: Η Χορωδία «Φιλοαθωνίται» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Μανούση, Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση των Μιχαήλ Μελέτη και Ευσταθίου Γραμμένου, Πρωτοψάλτου και Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού, αντιστοίχως.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Ευρωπαϊκής Μουσικής, με τη συμμετοχή: της Δημοτικής Χορωδίας Αγριάς, υπό τη διεύθυνση του Βλάση Μαστρογιάννη και της Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Διαμαντόπουλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι Εκκλ/κοί Σύμβουλοι του Μητροπολιτικού Ναού Αρχοντής Παντελόπουλος, Ειρήνη Σγαρδώνη, Απόστολος Κωστούλας και Μαρία Κυριακοπούλου.

Η τιμή της εισόδου στη συναυλία είναι 3 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Σίτισης «Δος Ημίν Σήμερον», του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Παράλληλα, στον Εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου Βόλου (Αργοναυτών – Κοραή) λειτουργεί Εκθεση των Εικόνων του παλαιού Μητροπολιτικού Ναού, που καταστράφηκε το 1899.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των αντιγράφων των εν λόγω Εικόνων θα διατεθούν, επίσης, για την ενίσχυση του «Δος Ημίν Σήμερον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου