ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήρια ρομποτικής για μαθητές από Ε’ δημοτικού έως Γ’ γυμνασίου

εργαστήρια-ρομποτικής-για-μαθητές-απ-204798

Η «Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (ΕΑΔΠ) διοργανώνει Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου και προσφέρει στις εγκαταστάσεις της στο Πανεπιστήμιο του Βόλου ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα. Για το Εργαστήρι αυτό αξιοποιείται η πρότερη εμπειρία της υπεύθυνης κ. Α. Τσαγγαρή, ειδικότερα δε αυτή που αποκτήθηκε στη διοργάνωση θερινού πιλοτικού εργαστηρίου απευθυνόμενου σε παιδιά και εφήβους (23/6-23-7/2015) με θέμα «Θέτω ένα Ρομπότ σε αποστολή» (Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη στήριξη της εργαστηριακής μονάδας LTME: Μαθησιακές Τεχνολογίες και Μαθηματική Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Θ και του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Π.Θ παράλληλα με την αρωγή του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Κασσαβέτειας, βλ. και http://robotcamp.webnode.gr.

Το πρόγραμμα που προτείνει η ΕΑΔΠ/ ΠΘ για το επόμενο πεντάμηνο (Δεκέμβριος 2015-Απρίλιος 2016), είναι ένα νέο, αναμορφωμένο και διευρυμένο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι:

Τα παιδιά και οι έφηβοι

  • να ενθουσιαστούν με την Eπιστήμη και την Tεχνολογία και να αξιολογήσουν τη προσφορά τους στην ευημερία του σύγχρονου ανθρώπου.
  • να αναπτύξουν δεξιότητες στις Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM)
  • να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος
  • να ενθαρρυνθούν προκειμένου να λύνουν σύνθετα πρότζεκτ με ένα δημιουργικό τρόπο.
  • Να εξοικιωθούν με τον εθνικό διαγωνισμό Ρομποτικής FLL

Πρόκειται για ένα εργαστήρι δημιουργικής μάθησης μέσα από την κατασκευή και το παιχνίδι με όχημα την Ρομποτική και θέμα: “ Η Ανακύκλωση των υλικών. Η περιπέτεια Αρχίζει!…”

Τα παιδιά με την χρήση του πακέτου της σειράς Lego Mindstorms EV3 Education θα μπορούν να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ, προσδίδοντας σε αυτά ποικίλες συμπεριφορές. Παράλληλα θα μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά (teamwork), να επιλύουν προβλήματα (problem solving) και να υλοποιούν projects. Το τμήμα, παράλληλα αποτελεί πρόδρομο για την συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL*.

Ο οδηγός μαθημάτων έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συμμετέχοντες με σωστή διαβάθμιση δυσκολίας διαφορετικό ρυθμό, υλικά, και πολυπλοκότητα. Αποτελείται από 3 κύκλους των 6 συναντήσεων ο κάθενας.

Κύκλοι

  • Εισαγωγή σε βασικές αρχές και δομές προγραμματισμού με τις Ρομποτικές Κατασκευές Lego Mindstorms και το λογισμικό EV3.
  • Ρομπότ στις σύγχρονες πόλεις – Robot design
  • Εξοικίωσημε τον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL και φιλικός διαγωνισμός μεταξύ των ομάδων- RobotGame.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτόπια άσκηση των παιδιών και οι δραστηριότητες θα γίνονται κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου από την προπονήτρια της ομάδας των Kassaveteians*, κ.Τσαγγαρή Αποστολία, κάτοχο Μεταπτυχιακού στις Νέες Τεχνολογίες (Δι.Χη.Νε.Τ).

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν είκοσι (20) μαθήματα, διάρκειας 120 λεπτών το κάθε ένα. Αριθμός συμμετεχόντων έως 24 άτομα. Τιμή 25 ευρώ/μήνα (125 ευρώ για 5 μήνες).

Πρώτη συνάντηση στις 12 Δεκεμβρίου 2015.

Επικοινωνία κ.Τσαγγαρή Αποστολία, Τηλ.: 6974168178

Καταληκτική́ ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 11/12/2015 και ώρα 3μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου