ΤΟΠΙΚΑ

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας καταγγέλλει απεργοσπαστικά φύλλα

η-ενωση-συντακτών-θεσσαλίας-καταγγέλ-205024

Ανακοίνωση αποδοκιμασίας όσων «έσπασαν» την απεργία στα ΜΜΕ

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση και τη μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων μελών της, στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, καταγγέλλοντας ωστόσο για «την απεργοσπαστική τους τακτική, τους εκδότες των εφημερίδων ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της Καρδίτσας και ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της Λαμίας, που κυκλοφόρησαν απεργοσπαστικά φύλλα».

«Πληροφορηθήκαμε επίσης -τονίζει η Ενωση- ότι και κάποια απαξιωμένα έντυπα, που όχι μόνο δεν τηρούν, αλλά καταστρατηγούν τα κριτήρια που προβλέπονται στο νόμο για τον Επαρχιακό Τύπο, προχώρησαν στην έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων. Ολοι οι παραπάνω, πολύ σύντομα θα κληθούν να αποδείξουν κατά πόσο ακολουθούν τους νόμους του κράτους και δεν έχουν μόνο προνόμια, αλλά και υποχρεώσεις».

«Επίσης -συνεχίζει η Ενωση- απεργοσπαστικά λειτούργησε για μια ακόμη φορά και το ράδιο ΒΕΡΑ του Βόλου, βγάζοντας ενημερωτική εκπομπή με τον τεχνικό – ηχολήπτη βάρδιας. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι έδωσαν τηλεφωνική συνέντευξη, συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων Γιάννης Διαννελάκης, δείχνοντας με την πράξη τους, ότι δεν σέβονται ένα ολόκληρο κλάδο που απεργούσε.

Τέλος, ελάχιστες ηλεκτρονικές σελίδες που δεν απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους, ανήρτησαν κείμενα αδιαφορώντας για την μάχη που δίνει ο κόσμος της ενημέρωσης, τοποθετώντας από μόνοι τους την ταμπέλα του «αντιεπαγγελματία» δημοσιογράφου. Το εντυπωσιακό για τους τελευταίους αναφερόμενους είναι ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αγωνίζονται και για αυτούς, προκειμένου να αποκτήσουν ασφάλιση και επαγγελματική οντότητα.

Ωστόσο επειδή έχουν «γνώση οι φύλακες», το Μητρώο των Ιστοσελίδων που ξεκίνησε να διατηρείται στη Γενική Γραμματεία Τύπου, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό σημείο συζήτησης για το ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι δημοσιογράφοι.

Ας γνωρίζουν, όλοι οι απεργοσπάστες, ότι με τη στάση τους ανοίγουν μέτωπο, όχι κατά των επαγγελματιών δημοσιογράφων και των εργαζομένων συνολικά στο χώρο της ενημέρωσης, αλλά με την ίδια την κοινωνία που τους κρίνει και τους αξιολογεί. Και μάλιστα με την ταμπέλα του απεργοσπάστη, που εκμεταλλεύεται τον αγώνα των άλλων για να κερδίσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου