ΤΟΠΙΚΑ

Στα ΓΑΚ το αρχείο του Επιμελητηρίου

στα-γακ-το-αρχείο-του-επιμελητηρίου-851206

Η δυναμική παρουσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο πεδίο των νέων τεχνολογιών με επίκεντρο το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» υπογραμμίστηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής κοπής της πίτας. Η καθιερωμένη εκδήλωση των ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, παρουσία του αντινομάρχη Νίκου Ντίτορα, του προέδρου της Εφορείας των
Γενικών Αρχείων του Κράτους καθηγητή Κωνσταντίνου Μανάφη, της γενικής διευθύντριας των ΓΑΚ Μαριέττας Μινώτου, της αναπληρώτριας διευθύντριας των ΓΑΚ Αμαλίας Παππά, του έμψυχου δυναμικού των ΓΑΚ Νομού Μαγνησίας και αρκετών υπέρμαχων του έργου που επιτελείται.
Με αφορμή τη χθεσινή εορταστική εκδήλωση, η προϊσταμένη των ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξελικτική φάση η λεπτομερής αποδελτίωση και ευρετηρίαση, του αρχείου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η οποία «πιστεύουμε ότι μέσα στο τέλος του χρόνου θα μπει στο διαδίκτυο και θα υποστηριχθεί από ένα καινούργιο λογισμικό πρόγραμμα, τον «Αρχειομνήμονα» που έχουμε στα ΓΑΚ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ψηφιοποίηση των πλούσιων αρχείων του Επιμελητηρίου είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην μέχρι τούδε πολύπλευρη δράση που αναπτύσσεται και περικλείει μεταξύ άλλων παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στους προσεχείς στόχους των ΓΑΚ Μαγνησίας είναι η αναλυτική καταγραφή και εν συνεχεία ψηφιοποίηση του αρχείου της Εταιρείας Παπαθανασίου από την Αγριά, καθώς και της Ποτοποιίας Ψιώτα, προκειμένου να αναδειχθεί μια ακόμη πτυχή της τοπικής ιστορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου