ΤΟΠΙΚΑ

Στα μπλόκα των αγροτών η Αλέκα

στα-μπλόκα-των-αγροτών-η-αλέκα-851206

Πυρά κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της επίσκεψής της στο μπλόκο των Μικροθηβών στο πλαίσιο της χθεσινής της περιοδείας. «Η κυβέρνηση θέλει να σας διασπάσει και γι’ αυτό σας εμπαίζει», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα, η οποία συνομίλησε με πολλούς από τους παραβρισκόμενους αγρότες. Την ίδια στιγμή για πέμπτη μέρα παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους οι αγρότες της Μαγνησίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος, εν αναμονή και της συνάντησης εκπροσώπων 14 μπλόκων σήμερα με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Στο μεταξύ σήμερα τα μπλόκο των Μικροθηβών θα επισκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 11.30 τα πρωί.
Το τσουχτερό κρύο αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην κάνει πίσω στις θέσεις της, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν λεφτά, δεν πτοούν τους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν επ’ αόριστο στα μπλόκα τους.
Χθες στις Μικροθήβες βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο περιοδείας της στα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας και συνομίλησε με τους αγρότες, τονίζοντας πως βρίσκεται στο πλευρό τους, και άσκησε δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ.
«Τα αιτήματα των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως την Κρήτη, είναι δίκαια. Και αυτό γιατί προσπαθούνε να αντιμετωπίσουν το πεσμένο αγροτικό εισόδημα, το άγχος της εκτόπισής τους από την παραγωγή, τα απούλητα προϊόντα και τις εξευτελιστικές τιμές», σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ.
Η ίδια έκανε λόγο για προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης στους αγρότες και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει «αυτά που το κράτος χρωστάει και υποσχέθηκε», ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού «παγίδα και οπλοπολυβόλο», καθώς όπως τόνισε «στόχος της κυβέρνησης είναι με το περιβόητο μητρώο αγροτών να σας κόψει ένα κοστούμι και να πετάξει κλοτσηδόν απέξω 150.000 με 200.000 αγρότες σε πρώτη δόση και να σας διασπάσει».
«Το αδιέξοδο δεν το προκαλεί η αγροτιά, αλλά η Κοινή Αγροτική Πολιτική των κυβερνήσεων. Οι αγρότες εμπαίζονται. Μέσα στο 2009 οι επιχειρηματίες πήραν τουλάχιστον από 70 έως 80 δισ. τσάμπα ζεστό χρήμα. Γιατί δεν υπάρχουν και για τους αγρότες;», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους
Στη σκιά της σημερινής συνάντησης εκπροσώπων 14 μπλόκων με την Υπουργό Κατερίνα Μπατζελή οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών παραμένουν στη θέση τους και σκληραίνουν τη στάση τους.
Χθες σε συνάντηση των προαναφερομένων εκπροσώπων στον Αλμυρό καθορίστηκαν τα αιτήματά τους και αποφασίστηκε να γίνει ολικό μπλακ άουτ την Δευτέρα και την Τρίτη, από τις 11.00 περίπου μέχρι και τις 2.30 μετά το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που εκτιμούν οι αγρότες ότι θα γίνεται ο προσχηματικός διάλογος στο Ζάππειο.
Το πρωί το μπλόκο των Μικροθηβών επισκέφτηκε και ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει νόημα απλώς και μόνο η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, που προκαλούν μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση, χωρίς να δίνουν μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις. Πρέπει να επιδειχθεί γενναία πολιτική βούληση, για προχωρήσουν ριζικές αλλαγές».
Να αναφερθεί ότι σήμερα στις 2.00 μετά το μεσημέρι οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν την κυκλοφορία των οχημάτων το κρίσιμο διήμερο που ακολουθεί. Αύριο Δευτέρα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προγραμματίζουν να κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία και να συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διήμερος διάλογος για το Αγροτικό, και προειδοποιούν με αποκλεισμό και των παρακαμπτηρίων οδών.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με την πλειοψηφία των υφιστάμενων μπλόκων να παραμένει στις θέσεις του, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι οργανωμένοι νέοι αγρότες, η Πανελλήνια Ένωση των οποίων διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου