ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετέχουν στη γενική απεργία οι εμποροϋπάλληλοι

συμμετέχουν-στη-γενική-απεργία-οι-εμπ-208525

Ενάντια στην επίθεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Με σύνθημά του «κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων» ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας συμμετέχει στη γενική απεργία που κήρυξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ μεθαύριο Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015.

Οι εμποροϋπάλληλοι λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις καις το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη λιτότητα, την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια, κανένα σπίτι να μην περιέλθει στα χέρια τραπεζίτη και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Οπως ενημερώνουν, «η σφοδρή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, συνεχίζεται αμείωτη. «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ τις επόμενες μέρες είναι έτοιμη να περάσει το πιο σκληρό και άδικο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις μας. Θα είναι ένα νομοσχέδιο «λαιμητόμος» για όσα ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Οι συντάξεις μας θα πετσοκοπούν δραστικά και θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ο χρόνος ασφάλισης θα αυξηθούν με βάση το «προσδόκιμο ζωής», ενώ τα ποσοστά αναπλήρωσης θα μειωθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μειωθεί δραματικά το ύψος της κύριας και επικουρικής σύνταξης. Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση σχεδόν θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί ουσιαστικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και για όποιον έχει χρήματα για να ασφαλιστεί σε αυτές.

Στο μέλλον κανένας εργαζόμενος, δηλαδή τα ίδια μας παιδιά μας, δεν θα μπορούν να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης! Tαυτόχρονα, ένας ακόμα προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, περικοπής κοινωνικών δαπανών και φορολεηλασίας πρόκειται να ψηφιστεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών» προσθέτουν μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου