ΤΟΠΙΚΑ

Η Παναγία Ολυμπιώτισσα στην Αγία Βαρβάρα

η-παναγία-ολυμπιώτισσα-στην-αγία-βαρβ-208714

Η ιερή εικόνα θα τεθεί σε προσκύνημα

Η ιερή εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας θα τεθεί προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, με αφορμή την πανήγυρη του ναού.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, της Αγίας Βαρβάρας και του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 6.15 το απόγευμα θα αφιχθεί στο ναό το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας από την ομώνυμη ιερά μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας και θα τεθεί σε προσκύνηση κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 6.15 μμ θα γίνει η επίσημη υποδοχή στον προαύλιο χώρο του ναού από το Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο. Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου και στις 9 μμ θα τελεστεί Ιερά Παράκληση προς την Παναγία. Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία με θείο κήρυγμα, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου.

Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί μεθεόρτιος πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία και λιτάνευση των ιερών εικόνων και των ιερών λειψάνων.

Μετά το πέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με την συμμετοχή του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου.

Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στο ναό έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9.30 μ.μ.

Ο ναός της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παρασκευοπούλου, στη Νέα Ιωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου