ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμη μέρα με δυο ντέρμπι Αθήνας – Θεσσαλονίκης

κρίσιμη-μέρα-με-δυο-ντέρμπι-αθήνας-θ-851206

Μπορεί στην Ελλάδα η θερμοκρασία να έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα, όμως, στη Σούπερ Λιγκ η 19η «στροφή» αναμένεται να τινάξει τον υδράργυρο στα ύψη!
Ετσι μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά αναμένεται να είναι η σημερινή 19η για την Σούπερ Λίγκα. Τα δύο μεγάλα ντέρμπι, αναμένεται να καθηλώσουν και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής.
Οι μάχες ανάμεσα στους… βόρειους και τους νότιους με τα δύο ντέρμπι Αρη – Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα και ενδεχομένως να αναδείξουν πρωταθλητή, εάν οι «πράσινοι» καταφέρουν να αποσπαστούν ακόμα περισσότερο από τους Πειραιώτες.
Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη κατάκτηση του τίτλου, αλλά η αποστολή του κόντρα στην ανανεωμένη ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μόνο εύκολη δεν θα είναι.
Ο Άρης πήρε διά πυρός και σιδήρου και με εύνοια ένα «διπλό» που ίσως να μην άξιζε με βάση την εικόνα του ματς, αλλά αυτό που μετράει είναι το τρίποντο. Δίχως τον Ναφτί βέβαια είναι άλλη ομάδα. Ο Άρης όμως έχει να θυμάται την έξοχη εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ και το πέναλτι του Κάμπορα που δεν του είχε δοθεί στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός αν περάσει και από το «Βικελίδης» θα έχει πιάσει την κούπα.
Χωρίς τον Σωτήρη Νίνη θα παίξει σήμερα ο Παναθηναϊκός Ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τελικά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα ο Νίκος Νιόπλιας να μην τον συμπεριλάβει στους «εκλεκτούς» του.
Μετά το πέρας της προπόνησης ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τους: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο, Μπιέρσμιρ, Δάρλα, Μαρίνο, Βύντρα, Καραγκούνη, Καρνέζη, Πετρόπουλο, Κατσουράνη, Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Κλέιτον, Σεϊταρίδης.
Ο διαιτητής Σπάθας για τους προληπτικούς έχει διευθύνει το 2-1 του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και το «διπλό» των «πράσινων» μέσα στο Καυταντζόγλειο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε παράπονα για το πέναλτι που έγινε στον Λάζαρο από τον Κοβαλέφσκι. Από την άλλη όμως και ο Άρης δεν έχει χάσει στα ματς του με αυτόν διαιτητή.
Όμως, δύσκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στον Πειραιά τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ με διαιτητή τον Βολιώτη Δαλούκα. Με τον Μπάντοβιτς στον πάγκο τους οι πρωταθλητές θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, μετά την απόλυση του Ζίκο, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα.
Ο Μήτρογλου και ο Γκαλέτι θα είναι απόντες στην αποστολή όμως είναι και ο Ντάτολο, επιστρέφει και ο Ντουντού και η συσπείρωση θα παίξει τον ρόλο της. Δύσκολα τα πράγματα πάντα για τον ΠΑΟΚ όταν κατεβαίνει στην Αθήνα, αν λείψει και ο Ίβιτς θα έχει πρόβλημα ο «Δικέφαλος» βαθμολογικά.
Το πρόγραμμα της σημερινής 19ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
(Περιστέρι) Ατρόμητος – Καβάλα 14:30 ΝovaSports 1
(Κομοτηνή) Πανθρακικός – Ξάνθη 14:30 ΝovaSports 2
(Βικελίδης) Αρης – Παναθηναϊκός 16:45 ΝovaSports 1
(ΟΑΚΑ) ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 ΝovaSports 1
(Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 19:00 ΝΕΤ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου