ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στις Μικροθήβες ο Παύλος Μαρκάκης
Με τους αγρότες της Μαγνησίας που έχουν παραταχθεί στον κόμβο των Μικροθηβών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει προχθές βράδυ, κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Παύλος Μαρκάκης. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ δεν παρέλειψε να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ για ασυνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και δεσμεύτηκε ότι μετά τις κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν τη συζήτηση με τους αγρότες, ώστε τα αιτήματά τους να προωθούνται μέσω επερωτήσεων του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή.
Α.Φ.
Δάκρυσε…
…ο Διονύσης Βαλασσάς από τη Ζαγορά χθες στην επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στις Μικροθήβες. Κουβαλώντας πάνω από 8 δεκαετίες στην πλάτη του, χρόνια ψηφοφόρος του ΚΚΕ, συγκινήθηκε όταν η κ. Παπαρήγα τον χαιρέτησε και θέλησε να σκύψει και να την φιλήσει, ενώ μετά την άκουγε με ιδιαίτερη προσήλωση!
Α.Φ.
Α, θα την παραδεχτούμε…
…Τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Είπε 5.30 μ.μ. και ούτε λεπτό δεν άργησε. Αυτά για να τα ακούνε μερικοί μερικοί εκ των τοπικών μας αρχόντων, που νομίζουν ότι μετά από αυτούς είναι το χάος και ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να τους περιμένουν!
Α.Φ.

Γιατί;
Μετά παραπονιόμαστε γιατί δεν έρχονται επενδύσεις. Εάν ο καθένας που βάζει τα ιδιωτικά του κεφάλαια πρέπει να υπόκειται και στην ταλαιπωρία της ελληνικής γραφειοκρατίας, είναι λογικό ότι επαναθεωρεί και εμείς μετά τρέχουμε. Είπαμε, δεν χρειάζεται να υποδεχόμαστε τους ιδιώτες επενδυτές σαν «ιθαγενείς» που μας μοιράζουν καθρεφτάκια, αλλά όχι και να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση. Σε τελική ανάλυση κάποια στιγμή οφείλουμε να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά και ανάλογα να ενεργούμε. Όχι με το καλημέρα στην «πυρά», λες και θα τους κάνουμε χάρη.
Β.Κ


Ως συντεχνία

Μα πόσο κορόιδα μπορεί να είμαστε; Τα πολιτικά κόμματα έχουν πάρει τις επιχορηγήσεις τους μέχρι το 2017!!!
Μιλάμε για μεγάλη κρίση και τα κόμματα της Βουλής έχουν πάρει τις επιχορηγήσεις για τα επόμενα 7 χρόνια. Εμάς κανείς να μας προκαταβάλλει μισθούς επτά χρόνων γίνεται; Εδώ μειώσεις εισηγούνται, αλλά είπαμε, αυτά ισχύουν για τον κοσμάκη, όχι για τα κόμματα, που μόλις πρέπει να νομοθετήσουν για την πάρτη τους λειτουργούν ως συντεχνία…
Β.Κ
Μολύβι και χαρτί
Αύριο Δευτέρα το τοπικό ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει για τον Καλλικράτη. Έχοντας πια το νομοσχέδιο της διαβούλευσης, η κομματική οργάνωση θα τοποθετηθεί πολιτικά επί των αλλαγών, αν και χωρίς να στοιχηματίζω πιστεύω ότι οι περισσότεροι, κόντρα στο ρεύμα, αντί για το πολιτικό πλαίσιο θα επικεντρωθούν στα χωροταξικά. Εκεί εστιάζουν το περισσότερο ενδιαφέρον και έχουν βάλει ήδη κάτω μολύβι και χαρτί, κάνοντας υπολογισμούς…
Β.Κ

Προσαρμόστηκε
στις απαιτήσεις
Είναι να ξέρεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση… Όπως ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ο οποίος διάλεξε προσεκτικά χθες την αμφίεσή του για να επισκεφθεί το αγροτικό μπλόκο στις Μικροθήβες και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς. Ούτε κοστούμια ούτε γραβάτες. Πουλόβερ μάλλινο με φερμουάρ και πανωφόρι σε στυλ κάπας. Σε άλλο στυλ, αλλά φιρμάτο.
Β.Σ.

Λόγω της ημέρας
Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας χθες για το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας και ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας στο χαιρετισμό του, λόγω της ημέρας, άφησε κάθε διάθεση κριτικής αναφερόμενος στις μεγάλες δημόσιες υποδομές στη Μαγνησία, ένα θέμα προσφιλές -όπως είπε- όχι μόνο του Τ.Ε.Ε., αλλά και των πολιτικών και βέβαια των πολιτών που υφίστανται τις συνέπειές τους.
Δήλωσε αγανάκτηση για τον ταμιευτήρα της Κάρλας, που παραμένει ακόμη μισοάδειος, αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες του περιφερειακού Βόλου, ενώ μίλησε για τον κίνδυνο να μην οργανωθούν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Μαζί με τις ευχές στη χθεσινή εκδήλωση του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας παρότρυνε ο καθένας στον τομέα του να αναλάβει πρωτοβουλίες για «να βελτιώσουμε και να βελτιωθούμε τη νέα χρονιά».
Β.Σ.
Μασκαραλίκια
Μετά τις γιορτές είχαν υποσχεθεί ότι θα φέρουν στα Δημοτικά Συμβούλια Βόλου και Νέας Ιωνίας το θέμα για τα οικονομικά του Κοιμητηρίου. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πέρασαν ανεπιστρεπτί, τώρα οι υπεύθυνοι περιμένουν τις Απόκριες, προκειμένου να είναι επίκαιρη και η δημόσια συζήτηση που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στην τοπική κοινωνία…
Απορία
Αυτή την οδηγία για τον εκ περιτροπής ορισμό των επιβλεπόντων μηχανικών στα διάφορα έργα της ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε να την έχει δώσει η διοίκηση, δηλαδή οι δύο Δήμαρχοι και οι διοικητικοί σύμβουλοι ή η Διεύθυνση της Επιχείρησης;
Σε στενό του συνεργάτη
Στο στενό του συνεργάτη και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μαυρόπουλο έχει αναθέσει την εξέταση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΜΒ από το 2004 μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης . Πάντως για να βγάλει άκρη ο δημοτικός σύμβουλος χρειάζονται τουλάχιστον 3 έως 4 μήνες…
Το πάρκινγκ στο λιμάνι…
Την ερχόμενη Τετάρτη συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο (master plan) του OΛΒ. Για τη ΜΠΕ ωστόσο -και με αφορμή τη δημοσιοποίηση των θέσεων του Προέδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαρ. Σκυργιάννη για τη μετατόπιση στο δυτικό τμήμα του λιμανιού της εισόδου του πάρκινγκ- διατυπώνονται και αντίθετες απόψεις, που ζητούν τη μη κατάργηση της σημερινής θέσης του πάρκινγκ, καθώς η υιοθέτηση της θέσης του κ. Σκυργιάννη, όπως λένε, θα δημιουργήσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία διέρχονται 70.000 περίπου αυτοκίνητα προς και από τις Βόρειες Σποράδες.
Σε εκκρεμότητα
Σε εκκρεμότητα είναι η συζήτηση ανάμεσα στους έξι εμπλεκόμενους Δήμους του Π.Σ. Βόλου πάνω στην Α΄ Φάση Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, την οποία ολοκλήρωσαν οι μελετητές. Το θέμα όμως είναι ότι η μελέτη έχει δοθεί υπεργολαβία από το μελετητικό γραφείο της Αθήνας σε καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που με τη σειρά τους προσπαθούν να αντλήσουν ιδέες μέσα από εργασίες φοιτητών τους…
Στις δηλώσεις του Υπουργείου
Στις δηλώσεις που θα κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού αύριο μετά τη συνάντηση των κ.κ. Γκερέκου και Μπιτσαξή με την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), παρέπεμψε ο Δήμαρχος Βόλου μετά την προχθεσινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με το ΓΓΑ κ. Παν. Μπιτσαξή.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Γιατί;
Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους της περιοχής του Αναύρου, καθώς είδαν ένα αιωνόβιο δέντρο να έχει κοπεί χωρίς λόγο και αιτία και χωρίς να ξέρουν φυσικά ποιος το έκανε. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για περιβαλλοντικό έγκλημα και δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος ήταν ο λόγος που ώθησε κάποιον να κόψει το δέντρο. Δεν πείραζε κανένα, αλλά μάλλον ενοχλούσε τον ένα. Ποιος είναι αυτός ο ένας όμως που επέβαλε με τέτοιο τρόπο την επιθυμία του;
Δ.Π
Δεν έχει ξεχαστεί
Ηταν ένα πρωτοφανές περιστατικό για την τοπική μας κοινωνία ο εμπρησμός του σπιτιού στον Άγιο Λαυρέντιο. Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι Μαγνησιώτες στην πλειοψηφία τους, δεν ξέχασαν το γεγονός και μάλιστα διαδήλωσαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τελικά πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν σ’ αυτή τη χώρα και να ξεκινήσουν από το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στο συνάνθρωπο, είτε είναι ντόπιος είτε είναι αλλόθρησκος είτε μετανάστης. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε πως διαφορές δεν υπάρχουν κι ίσως τότε γίνουμε όλοι καλύτεροι…
Δ.Π
Παράπονα
Παράπονα κάνουν οι κάτοικοι που μένουν κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Άναυρο μιας κι έχουν δει τον τελευταίο καιρό αρκετά πεθαμένα σκυλάκια, γιατί κάποιος ή κάποιοι επιτήδειοι τους βάλανε φόλα. Το θέμα αυτό είναι σοβαρό, αυτά τα ζωντανά δεν φταίνε σε τίποτα, γιατί όσοι τα πήραν τα βαρέθηκαν και τα παράτησαν στους δρόμους. Κάποιος πρέπει να δει το θέμα αυτό και να βάλει μια τάξη, γιατί κι οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια δεν μπορούν να «ξενιτεύονται» για να τα βγάλουν μια βόλτα.
Δ.Π
Για το χιόνι
Μπορεί να λέμε πολλά για τους κλειστούς δρόμους -όταν υπάρχουν- εξαιτίας του χιονιού και την ολιγωρία -όταν και πάλι υπάρχει- των αρμοδίων αρχών. Όμως πρέπει να πούμε και για μερικούς ασυνείδητους οδηγούς που σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που δεν μπορούν να περάσουν τα εκχιονιστικά να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους όσοι θα ανέβουν στο χιονισμένο Πήλιο να διασκεδάσουν, γιατί κάποιοι εργάζονται για να περνούν αυτοί όμορφα.
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου