ΤΟΠΙΚΑ

Για την προοπτική του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου συζητούν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας

για-την-προοπτική-του-αεροδρομίου-ν-αγ-209983

Ενεργό ρόλο για τη «σωτηρία» του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου έχουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής, μετά το καμπανάκι κινδύνου που χτύπησε ο τουριστικός κόσμος, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν τραγική μείωση του αριθμού αφίξεων αεροσκαφών και επιβατών στον τοπικό αερολιμένα.

Το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση, μετά την απώλεια της low cost εταιρείας Ryanair. Η γραμμή δεν αναπληρώθηκε, ενώ πλέον το τοπικό αεροδρόμιο αρχίζει να χάνει και πτήσεις τσάρτερ. Ο κίνδυνος κλεισίματος του τοπικού αεροδρομίου μέσα από τη σταδιακή υποβάθμισή του είναι ορατός για τον τουριστικό κόσμο της περιοχής, που είδε μαζί με τη δραματική μείωση αεροσκαφών και επιβατών, να ακολουθούν πτωτική πορεία και οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα. Ειδικά το 2015 χαρακτηρίστηκε ως τουριστικό… Βατερλό εξαιτίας και της επιβολής capital control μέσα στη θερινή περίοδο.

Το καμπανάκι κινδύνου χτύπησε από τον τουριστικό κόσμο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου για το 2016. Σήμερα, το φάκελο αεροδρόμιο ανοίγουν οι επαγγελματοβιοτέχνες. Θα συζητήσουν την προοπτική του τοπικού αερολιμένα σε σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΟΕΒΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Παύλου Μελά 43- 45). Μάλιστα, το ίδιο θέμα θα προταθεί να εξεταστεί και στην πανθεσσαλική σύσκεψη των Ομοσπονδιών. Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η πρώην αντινομάρχης τουρισμού Μαγνησίας, Εύη Αδαμάκη – Τζαβέλα. Η κ. Αδαμάκη ήταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει το 2010 ως αντινομάρχης τουρισμού να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις της μεγαλύτερης χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας, καταφέρνοντας να προσελκύσει στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου τακτικές πτήσεις προς τρεις προορισμούς με πολύ φθηνά εισιτήρια για το επιβατικό κοινό.

Η πρώτη πτήση της Ryanair είχε φθάσει στις 20 Μαΐου 2010 και έκτοτε η κίνηση ήταν ανοδική στο τοπικό αεροδρόμιο. Κίνηση που ακολούθησε αντίστροφη πορεία, με την απώλεια της εταιρείας και τη μη αναπλήρωση του κενού.

Τα στατιστικά του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου (ΚΑΝΑ) καταδεικνύουν τη θλιβερή πραγματικότητα. Από τις 400 αφίξεις αεροσκαφών το 2012, περιορίστηκαν στις 350 το 2014 και μέσα στο 2015 αγγίζουν τις 200. Αντίστοιχα οι επιβάτες από 35.000 άτομα το 2012 φέτος περιορίζονται μόλις στις 10.000

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου