ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει ο έρανος αγάπης

αρχίζει-ο-έρανος-αγάπης-211212

Στόχος η ενίσχυση του κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας και τα αιτήματα του κόσμου

Ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα ο έρανος της αγάπης που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις φιλανθρωπικές δράσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και τα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα απόρων που διατυπώνονται από κάθε γωνιά της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ο έρανος της αγάπης θα διαρκέσει ένα μήνα και τα έσοδα που θα προκύψουν από τις εισφορές του κόσμου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του γενικού φιλόπτωχου ταμείου της Μητρόπολης Δημητριάδος. Εθελόντριες από κάθε ενοριακό ναό θα περιέρχονται όλα τα σπίτια της ενορίας τους, κατ’ αντιστοιχία με τα δεδομένα κάθε χρονιάς, συγκεντρώνοντας τις προσφορές των πιστών. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος και την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επεσήμανε ότι «η κάθε ενορία θα ξεκινήσει σύμφωνα με το δικό της πρόγραμμα, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τα αιτήματα που υπάρχουν και παράλληλα να προσφέρουμε αυτό που πρέπει στους ανθρώπους».

Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από τον έρανο αγάπης είναι το βασικό ουσιαστικό έσοδο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ανέφερε από την πλευρά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι όσο βαθαίνει η κρίση, είναι λογικό να αυξάνονται τα αιτήματα και οι ανάγκες των ανθρώπων, αλλά την ίδια στιγμή αυξάνεται και η αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο «και αυτό είναι θαυμαστό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο π. Επιφάνιος τόνισε ότι η αλληλεγγύη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ανθρώπων ενισχύει την ελπίδα για υπέρβαση της κρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι «η Μητρόπολη Δημητριάδος διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο την αλληλεγγύη που έχει πολλές μορφές και πολλές πτυχές».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου