ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στους αγρότες
Στο μπλόκο των Μικροθηβών θα μεταβεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, πρόθεση του είναι να μιλήσει μαζί με τους αγρότες, να ακούσει τις θέσεις τους και τα προβλήματά τους και να συζητήσει την αγροτική πολιτική. Ταυτόχρονα θα συζητήσει τα προβλήματα που δημιουργούνται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους από τους κλειστούς εξαιτίας των κινητοποιήσεων δρόμους. Άλλωστε μετά την πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους του κλάδου των φορτηγών είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Β.Σ.

Ορυγμα
Αυτό δεν είναι λακκούβα στην οδό Αρ. Ζάχου, στο ύψος της οδού Αναλήψεως. Ορυγμα για να κρυφτείς… σε περίπτωση πολέμου είναι.
Δ.Χ.

Χιονοδρομικό
Κλειστό θα είναι σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά οι λάτρεις των χειμερινών σπορ ελπίζουν ότι θα δουν την πολυπόθητη άσπρη μέρα αύριο Κυριακή.
Δ.Χ.
Φώτα; Γιοκ!
Εδώ και μιάμιση εβδομάδα είναι χωρίς φώτα οι καταστηματάρχες στην Αγίου Νικολάου. Οι λάμπες που έδιναν φως και χρώμα σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης και λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη είτε έχουν καεί και κανείς δεν τις έχει αλλάξει είτε δεν τις ανάβουν-ένας Θεός ξέρει γιατί. Πάντως οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να αναφέρουν το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς γραμμή δεν έβγαλαν! Και το πρόβλημα αυτό του φωτισμού δεν είναι μόνο στην Αγίου Νικολάου, αλλά και σε άλλες οδούς όπως η Σπυρίδη. Δεν πρέπει να γίνει κάτι μ’ αυτό το θέμα; Τι σόι δημοτικά τέλη πληρώνουμε;
Δ.Π
Ξεχωριστή προσφορά
Εντύπωση μάς προκάλεσε η κίνηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εκπρόσωποί του επισκέφθηκαν χθες το Ορφανοτροφείο Βόλου. Συνήθως λοιπόν όσοι φορείς πηγαίνουν στο Ορφανοτροφείο κάθονται για ένα μισάωρο, δίνουν τα δώρα στα παιδιά και φεύγουν. Χθες λοιπόν στο Ορφανοτροφείο έγινε ολόκληρο πάρτι, καθώς φοιτητές της μουσικής ομάδας έπαιξαν μουσική και διασκέδασαν μαζί με τα παιδιά και στο τέλος μοιράστηκαν τα δώρα και τα βιβλία. Πάντως τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου πέρασαν ένα ουσιαστικό απόγευμα γεμάτο χαρά και αισιοδοξία!
Δ.Π
Θα έρθει το ΕΣΠΑ;
Τα συγχαρητήριά τους εξέφρασαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο νυν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Καθηγητή του Τμήματος Χωροταξίας κ. Γιώργο Πετράκο. Μάλιστα ο κ. Πετράκος θα διαχειριστεί το ΕΣΠΑ, γεγονός που προκάλεσε την ικανοποίηση της πρυτανείας, η οποία ευελπιστεί να γίνουν πράξη όσα τους είχαν υποσχεθεί. Βέβαια ο νέος Γεν. Γραμματέας γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Ιδρύματος και θα είναι σύμμαχος των συναδέλφων του, χωρίς όμως να κάνει διακρίσεις.
Δ.Π
Πάλι καλά…
…Που δεν συναντήθηκαν οι αγρότες σε ελληνικό έδαφος! Του κάνανε το χατίρι του Βούλγαρου Πρωθυπουργού να τον δούνε, ενώ το δικό μας τον έχουν «στον πάγο», πού να μην ήτανε η συνάντηση αυτή και σε Βουλγαρικό έδαφος!
Α.Φ.
Αμνησία
Πέρυσι δεν ήταν που κάνανε απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης και είχε παραλύσει όλη η χώρα; Ρωτάμε, γιατί τότε εκείνους δεν τους απείλησε κανείς με μηνύσεις…
Α.Φ.
Στο Μεταξουργείο
Στο κτήριο του Μεταξουργείου μεταφέρεται από την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ του Δήμου Νέας Ιωνίας, που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο στην Πλατεία Λαμπράκη. Το ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει και εργασίες διαρρύθμισης των χώρων στο «Βασδέκειο» για τη λειτουργία και δεύτερου ΚΕΠ…
Αντιδήμαρχος Βόλου
…Δεδομένη θεωρεί τη συνένωση του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ο Παύλος Μαβίδης και ήδη άρχισε να λειτουργεί σαν… Αντιδήμαρχος Βόλου για το δημοτικό διαμέρισμα Νέας Ιωνίας, αν λάβουμε υπόψιν την επιμονή του για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου σε δημοτική έκταση κοντά στο Πολυκλαδικό…
Για όσους ξέρουν…
Προκάλεσε έκπληξη η ομόθυμη απόφαση των αιρετών της Μακρινίτσας να συνενωθούν με το νέο ενιαίο Δήμο Βόλου. Όσοι όμως γνωρίζουν καλά την περιοχή, υποστηρίζουν ότι ποτέ οι Μακρινιτσιώτες δεν θα δέχονταν να είναι κάτω από την… μπότα της Πορταριάς…
Νέοι πρόεδροι
Η καθηγήτρια ΑΕΙ Καγκάλου Ιφιγένεια και η βιολόγος περιβαλλοντολόγος Ευγενία Ανδρουκάκη είναι οι νέοι Πρόεδροι στο Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας και στο Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων αντίστοιχα. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν πριν από λίγες μέρες από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και αφού προηγουμένως εξετάστηκαν 425 συνολικά βιογραφικά.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ομαδικά πυρ
Οι έμποροι δεν προτίθενται να εμπλακούν στον κύκλο του κοινωνικού αυτοματισμού, ούτε να διεκδικήσουν δικαίωση από τους αγρότες με ένδικα μέσα, παρά το γεγονός ότι πιστεύουν πως επέλεξαν λάθος περίοδο για τις κινητοποιήσεις τους, αφού όπως τονίζουν «η τρέχουσα συγκυρία δεν θα πρέπει να είναι περίοδος διεκδικήσεων αλλά εργασιακής ειρήνης. Αντιθέτως άλλες παραγωγικές δυνάμεις βγήκαν… στα κεραμίδια απέναντι στους αγρότες, πιστεύοντας ότι έτσι διαφυλάσσουν τα συμφέροντά τους. Μόνο που πιθανότατα ξεχνούν ότι οι αγρότες είναι και καταναλωτές άρα και πελάτες στις επιχειρήσεις τους και θα έπρεπε πριν από όλα τα άλλα να έρθουν σε επαφή μαζί τους πριν αρχίσουν να τους «πυροβολούν» ομαδικά.
Β.Κ

Για να δούμε
Βρήκε το δάσκαλό του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας από το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, επιτέλους, για να βάλει τάξη στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και αυτό, διότι όπως καταμαρτυρούν πρώτα από όλα οι ίδιοι οι αγρότες, πρέπει να ξεκαθαριστούν επιτέλους οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες «φαντάσματα» που υπάρχουν μόνο και μόνο για να ψηφίζουν στην ΠΑΣΕΓΕΣ ή στη ΓΕΣΑΣΕ.
Το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δομείται σε τρία επίπεδα: τις Πρωτοβάθμιες και τις Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις και την Τριτοβάθμια Οργάνωση, που θα είναι η ενιαία και κορυφαία Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση στη χώρα και άντε να δω μετά… πώς κάποιοι που μέχρι σήμερα νόμιζαν ότι είναι αρχηγοί θα συνεχίζουν να το παίζουν «καουμπόηδες». Ο κ. Καραμίχας πάντως τις τελευταίες μέρες αποτελεί το κόκκινο πανί για τους περισσότερους αγρότες ανεξαρτήτως κόμματος και αυτό δεν είναι τυχαίο…
Β.Κ

«Σιωπητήριο»
Μετά το εκτενές χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη ΔΑΚΕ έπεσε το σύνθημα και το «σιωπητήριο» επιβλήθηκε αμέσως και στις δύο πλευρές. Ο γραμματέας του ΕΚΒ Γ. Κίτσιος απαντούσε χθες διαρκώς «δεν υπάρχει τίποτα να απαντήσω», ενώ ο κ. Δημ. Βασιλείου δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο, δείγμα και αυτό ότι υπήρξε παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι. Λογικό, όταν οι εργαζόμενοι έχουν τόσα προβλήματα, δεν υπάρχει πολυτέλεια για «εσωκομματική φαγούρα». Γι’ αυτό και ο κ. Κίτσιος χθες «πέταξε» την μπάλα στην κερκίδα και έστρεψε τα βέλη του στην κεντρική ΠΑΣΚΕ για την απεργία. Όχι άδικα, κατά την κρίση μας, αφού οι αμφιταλαντεύσεις για το εάν θα γίνει απεργία ή όχι και πότε ήταν αυτές που τροφοδότησαν την κριτική. Όχι μόνο από τη ΔΑΚΕ αλλά και από την ΑΔΕΔΥ.
Β.Κ
Ναι μεν αλλά
Από λάθος στα πρακτικά δεν αναγράφτηκε, όπως υποστηρίζει ο Στάμος Παρίσης, στέλεχος της Δημοκρατικής Συνεργασίας στα Τσιμέντα, στις προηγούμενες εκλογές ο ίδιος ως αναπληρωματικός. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο και σύμφωνα με τον 1264 θα μπορούσε να γίνει αναπλήρωση και να μην υπάρξει τόση βιασύνη για τις εκλογές. Ο κ. Παρίσης επικοινώνησε με τη στήλη για να μεταφέρει τα παραπάνω, εάν και δεν είχε σαφή απάντηση στην επισήμανση που του θέσαμε υπόψη, ότι το θέμα δεν είναι εάν και πώς αλλά τι ισχύει σήμερα… και αφού δεν υπάρχει καταγεγραμμένος αναπληρωματικός οι εκλογές επισπεύδονται… Όλα βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς έχουν να κάνουν με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Οι παρατάξεις προετοιμάζονται ολοταχώς και ίσως ορισμένοι να ψάχνουν από τώρα άλλοθι για τις δυνάμεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο συμβούλιο. Μόνο που αυτά τα θέματα λύνονται στις εκλογές και όχι μέσω των στηλών της εφημερίδας.
Β.Κ
Αρχισαν τις επαφές
Συναντήσεις μεταξύ αιρετών που διαφωνούν με την προοπτική να συνενωθούν οι Δήμοι τους με το Δήμο Βόλου ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες. Προς στιγμή ανταλλάσσουν απόψεις, αλλά είναι πιθανό να καταλήξουν σε κοινές ενέργειες για να μην εφαρμοσθεί για την περίπτωσή τους ο σχεδιασμός του ΙΤΑ που προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου Δήμου Βόλου.
Δεν λείπουν μάλιστα και οι απόψεις για τη διεκδίκηση Μητροπολιτικής Διοίκησης στο ευρύτερο Πολεοδομικό Συγκρότημα, κάτι που άφησε ανοιχτό και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ για μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Σ.Γ.
Ολα παίζουν και παίζονται
Στο τέλος θα γίνει κανένα μπέρδεμα και θα παρεξηγηθούν οι βολιδοσκοπηθέντες για υποψηφιότητα συμβούλου. Μέχρι τώρα τρεις τουλάχιστον είναι οι προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (και ευρύτερα) που λένε ότι ετοιμάζονται για να μπουν επικεφαλής στη διεκδίκηση του διευρυμένου Δήμου Βόλου. Εχουν πλησιάσει κάποιους, προτείνοντας υποψηφιότητα, ενώ ετοιμάζονται ταυτόχρονα και για… εναλλακτική κάθοδο, αν δεν «κάτσει» ο σχεδιασμός.
Σ.Γ.
Αποθέωση του λαϊκισμού
Οι αγρότες ανυποχώρητοι, ο πρωθυπουργός ανυποχώρητος, αφού όπως δήλωσε χθες «δεν υπάρχει ούτε ευρώ για συντεχνιακά αιτήματα» και ο… πολύς κύριος Χατζηγάκης στα μπλόκα! Αυτή είναι η τύχη ή μάλλον η κατάντια του πολιτικού κόσμου της χώρας. Δεν μας λέει ο κ. Χατζηγάκης πόσες χιλιάδες στρέμματα δασικών, χορτολιβαδικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων κατέχει ο ίδιος και η οικογένειά του (ακόμη και στο Ν. Μαγνησίας), για να δούμε αν είναι δικαιολογημένη η παρουσία του στα μπλόκα της… φτωχομεσαίας αγροτιάς…
Ο κρυπτογράφος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου