ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 18χρονος σε φοβερό τροχαίο

νεκρός-18χρονος-σε-φοβερό-τροχαίο-851206

«Καρτέρι θανάτου» στήθηκε στην επαρχιακή οδό Βόλου-Λάρισας για έναν οδηγό ΙΧ, μόλις 18 ετών. Ο μαθητής, υποψήφιος για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, Γεράσιμος Πίννας από το Σέσκλο, είναι το δεύτερο θύμα τροχαίου δυστυχήματος σε ένα μόλις 24ωρο στο Βόλο.
Ο 18χρονος απεγκλωβίστηκε από το ΙΧ που οδηγούσε, κατευθυνόμενος στο σπίτι του, με πολύ σοβαρά τραύματα, μετά από σφοδρότατη σύγκρουση του οχήματος σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ.
Ο νεαρός ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο ψυχορραγώντας, όμως υπέκυψε στα σοβαρά χτυπήματα μέχρι να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου.
Η ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της βροχής και η έλλειψη προσοχής του οδηγού, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν τα αίτια που οδήγησαν το παλικάρι στην εκτροπή του οχήματός του από το δρόμο και στη μοιραία πρόσκρουση, χθες στις 12:25 μ.μ., στη Λαρίσης, στο ύψος της Jet Oil.
Το αυτοκίνητό του, μάρκας Fiat, ξέφυγε της πορείας του, ανέβηκε στη διαχωριστική νησίδα της επαρχιακής οδού και «καρφώθηκε» σε μεταλλική κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ.
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης φαίνεται ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Ο 18χρονος, ο οποίος δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, τραυματίστηκε σοβαρά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, που έσπευσαν αμέσως στο σημείο του τροχαίου.
Το παλικάρι έδινε άνιση μάχη να κρατηθεί στη ζωή, όσο διαρκούσε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του από πυροσβέστες. Τα χτυπήματα ωστόσο αποδείχθηκαν μοιραία και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο.
Το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο, μέσα σε ένα 24ωρο, με θύμα έναν ακόμη νέο, συγκλόνισε το Βόλο.
Ο Γεράσιμος δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στο Σέσκλο. Όπως δεν πρόλαβε να φτάσει στο όνειρό του, που ήταν η εισαγωγή του σε στρατιωτική σχολή. Περσινός απόφοιτος του Λυκείου, συνέχιζε να προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη φορά, ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογία του και να πετύχει την εισαγωγή του σε στρατιωτική σχολή. Εκεί που ήδη είχαν περάσει οι τρεις αδερφές του, αλλά ο Βενιαμίν της οικογένειας δεν πρόφτασε, χάνοντας πολύ πρόωρα και άδικα τη ζωή του.
Ο άτυχος Γεράσιμος ήταν ο μοναχογιός της οικογένειας του Αποστόλη Πίννα. Ο πατέρας του διατηρεί μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες στην πλατεία του Σέσκλου.
Το άγγελμα του θανάτου του πάγωσε το χωριό. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το νεαρό παιδί, ο χαμογελαστός Γεράσιμος, που είχε το όνομα του παππού του, πρώην κοινοτάρχη Σέσκλου, έφυγε τόσο πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή.
Ακολουθώντας τα βήματα των δύο θείων του, Χρήστου και Κώστα, που διέπρεψαν παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ακρόπολη Σέσκλου, ο Γεράσιμος από μικρό παιδί δεν έχασε αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Τα τρία τελευταία χρόνια είχε μάλιστα και δελτίο ποδοσφαιριστή. Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη αγωνίστηκε με την Ακρόπολη Σέσκλου στο φιλικό που έδωσε με τη Νίκη Βόλου και ήταν μάλιστα μεταξύ των διακριθέντων παικτών.
Συντετριμμένοι χθες οι γονείς του και οι αδερφές του μαζί με τους παππούδες του, όπως και όλοι όσοι γνώριζαν την οικογένεια, θρηνούσαν το χαμό του.
Στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Σέσκλο σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα γραφτεί ο τραγικός επίλογος στο τελευταίο ταξίδι του άτυχου παλικαριού.
Ο “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου