ΤΟΠΙΚΑ

Οικίες – εστίες μόλυνσης για την πόλη Βόλου

οικίες-εστίες-μόλυνσης-για-την-πόλη-214605

Σκουπίδια μέχρι τον πολυέλαιο στο ταβάνι ~ Διαμέρισμα – σκουπιδότοπο καθαρίζει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου

Σε σκουπιδότοπο είχε μετατρέψει διαμέρισμα οικοδομής στο κέντρο του Βόλου, αλλοδαπή ρακοσυλλέκτρια. Ενοικοι άλλων διαμερισμάτων που βίωναν τη δυσοσμία αλλά και κινδύνους για την υγεία τους, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για να ανοιχθεί και να καθαριστεί το διαμέρισμα.

Η εισαγγελική παραγγελία για παρέμβαση στο διαμέρισμα σκουπιδότοπο δόθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου. Οι εικόνες που αντίκρισαν υπάλληλοι του συνεργείου καθαριότητας και η αντιδήμαρχος Βιολέτα Καντόλα, ξεπέρασαν τη φαντασία τους.

«Τα σκουπίδια είχαν κατακλύσει όλο το διαμέρισμα. Ο σωρός των απορριμμάτων και άχρηστων αντικειμένων έφθανε μέχρι τον πολυέλαιο στο ταβάνι. Δεν μπορούσαμε καν να ανοίξουμε την πόρτα για να μπούμε μέσα», περιγράφει η αντιδήμαρχος, Βιολέτα Καντόλα για το διαμέρισμα δευτέρου ορόφου σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Σωκράτους.

Η επιχείρηση καθαρισμού του διαμερίσματος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες τρεις Πέμπτες. Χθες, ήταν η τρίτη φορά που εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας απασχολήθηκαν στο διαμέρισμα σκουπιδότοπο.

«Δυστυχώς η οικοδομή δεν διαθέτει ασανσέρ και οι υπάλληλοι κατεβάζουν τα σκουπίδια από τις σκάλες», σημείωσε η κ. Καντόλα. Η υπηρεσία απασχολεί κάθε Πέμπτη 8 άτομα για να καθαρίσει το διαμέρισμα, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να καθαρίσει παρά μόνο το ένα από τα τρία συνολικά δωμάτια του διαμερίσματος.

«Είμαστε εν αναμονή κι άλλων εισαγγελικών παραγγελιών για παρεμβάσεις σε ιδιόκτητους χώρους», επεσήμανε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου