ΤΟΠΙΚΑ

Εσείς τάζατε, εμείς πληρώνουμε

εσείς-τάζατε-εμείς-πληρώνουμε-851206

Το ότι ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας, από γαλάζιος που είχε βαφτεί το 2004 και το 2007 με μόνο οκτώ και ένδεκα νομούς αντιστοίχως να πρασινίζουν, «γύρισε τούμπα» και έγινε καταπράσινος, με μόνο έξι νομούς να παραμένουν «γαλάζιοι», δεν επιδέχεται μονοσήμαντη ερμηνεία.
Οφείλεται πράγματι εν πολλοίς στην αυτοκαταστροφική για τον ίδιο και την παράταξή του –αλλά και για τον τόπο- πορεία του κ. Καραμανλή μετά το λάθος του απέναντι στην υπόθεση του Βατοπεδίου στη μοιραία συνέντευξη της ΔΕΘ.
Αλλά το ότι ακόμη και «κάστρα» άλλοτε της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως σε αγροτικές περιοχές, έδωσαν σημαντικά ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ, οφείλεται, το γνωρίζετε ασφαλώς κ. Πρόεδρε, στο ότι εφαρμόσατε την πρακτική με την οποία περιέγραφε «μια πετυχημένη προεκλογική εκστρατεία» παλιός συνάδελφος, ο Βίκτωρ Νέτας: «Από το τάξιμο κανένας δεν έχασε». Και εσείς τάξατε πολλά.
Την πλήρη και αμετάβλητη αντίθεσή μου προς την πρακτική των καταλήψεων εθνικών ή άλλων οδικών δικτύων, και την χρησιμοποίηση της κοινωνίας ως ομήρου, για την προώθηση των κλαδικών αιτημάτων οποιασδήποτε επαγγελματικής ή κοινωνικής ομάδας, την εξέφραζα πάντοτε και την εκφράζω και σήμερα με την ίδια ευθύτητα. Είτε την χρησιμοποιούσαν οι «φορτηγατζήδες» και πλήττονταν οι αγρότες και άλλες κοινωνικές ομάδες, είτε την χρησιμοποιούν οι αγρότες και πλήττονται όλοι οι άλλοι.
Εσείς όμως πρέπει να κατανοήσετε ότι «δεν τρελάθηκαν ξαφνικά, να ζητάνε τον ουρανό με τ’ άστρα, μέσα σε τέτοια κρίση και να αρνούνται κάθε διάλογο», όπως μας έλεγε την Τετάρτη το βράδυ υπουργός σας, που έπεσε επάνω σε τετραμελή δημοσιογραφική συντροφιά.
Όχι, δεν τρελάθηκαν. Απλώς σας πίστεψαν. Πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Άρα αφού πιστεύουν ότι «υπάρχουν», ποιος ξέρει σε ποια… κρυμμένα εθνικά σεντούκια, φυσικό είναι να περιμένουν ότι, πιέζοντας, κάποια στιγμή θα τα βγάλετε και θα τους δώσετε.
Η λογική τους είναι απλή. Πώς βρήκε πέρυσι ο Χατζηγάκης και δεν μπορεί να βρει φέτος η Μπατζελή, αφού μας είπατε ότι «υπάρχουν»;
Τις υποσχέσεις σας «πληρώνετε». Αλλά κυρίως τις πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες. Διότι αυτές οι «επαναστατικές γυμναστικές», θα επιφέρουν πρόσθετα δεινά στην πιο καθημαγμένη οικονομία της Ευρωζώνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου