ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν τα όνειρα 400 απόρων

στηρίζουν-τα-όνειρα-400-απόρων-216509

Το Στέκι Αλληλεγγύης προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε δεκάδες ανθρώπους

Μια τεράστια αγκαλιά για 400 απόρους κάθε ηλικίας έχουν ανοίξει οι εθελοντές που συμμετέχουν στο Στέκι αλληλεγγύης, συνδράμοντας όσους έχουν ανάγκη και χαρίζοντας χαμόγελο σε δεκάδες παιδιά που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία. Η εθελοντική ομάδα που συμπλήρωσε αισίως τέσσερα χρόνια δράσης και προσφοράς πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στο Δίαυλο, διαθέτοντας διάφορα είδη, όπως κοσμήματα, ρούχα, γιορτινά διακοσμητικά, ημερολόγια και πολλά ακόμη είδη τα οποία είναι δημιουργίες αγάπης και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Στα είδη που διατίθενται προς πώληση δεν υπάρχει αντίτιμο αλλά ο καθένας καταθέτει στον κουμπαρά το περίσσευμα της αγάπης του, προκειμένου να υποστηριχτούν οι κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται. Σε εποχές κρίσης, είναι συγκινητική η προσφορά του κόσμου, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, ένα έργο ζωής.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια στο Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, υπογράμμισε ότι «δεν προσφέρουμε μόνο τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Εχουμε δημιουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, με δωρεάν μαθήματα για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, από εθελοντές δασκάλους και καθηγητές. Επίσης προσπαθούμε να διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδάκια, προκειμένου να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, ενώ όπως επεσήμανε «δεν ξεχωρίζουμε κανένα, ούτε χρώμα, ούτε χώρα προέλευσης. Σύνθημά μας είναι ότι δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος στην κρίση. Πρέπει όλοι να απλώνουμε το χέρι στο συνάνθρωπό μας, προκειμένου να πάρει δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του».

Στο μεταξύ, τα αιτήματα του κόσμου αυξάνονται διαρκώς και «αυτό που μας πονάει περισσότερο είναι ότι χάθηκε η ελπίδα. Βλέπουμε τη λύπη στα μάτια των παιδιών κι όταν τους δίνουμε κάτι, λάμπει το προσωπάκι τους. Οταν τα βλέπουμε να χαμογελάνε, νιώθουμε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση» επισημαίνει η κ. Νεοφώτιστου.

Το μπαζάρ αλληλεγγύης στο Δίαυλο, Τοπάλη 12, θα συνεχιστεί έως και αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου, με ωράριο λειτουργίας 9.30-2 το πρωί και 5-9 το απόγευμα.

«Στηρίζοντας τον κουμπαρά αλληλεγγύης θα βοηθήσετε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να περάσουν, κι αυτοί, όμορφα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ας δείξουμε με πράξεις πως νοιαζόμαστε για τον κόσμο γύρω μας! Γιατί ο κόσμος γύρω μας είμαστε Εμείς!» υπογραμμίζουν οι εθελοντές από το Στέκι αλληλεγγύης, υπενθυμίζοντας την κλήρωση γυναικείου ποδηλάτου, για όσους προμηθευτούν λαχνούς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου