ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε την πόρτα στο ληστή της…

ανοιξε-την-πόρτα-στο-ληστή-της-851206

Μακραίνει η λίστα των ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων που πέφτουν θύματα αδίστακτων ληστών. Μία 83χρονη γυναίκα βρέθηκε προχθές το απόγευμα μέσα στο σπίτι της, όπου διαμένει μόνη, αντιμέτωπη με ληστή.

Εμεινε σοκαρισμένη να παρακολουθεί τον άγνωστο άντρα να ψάχνει το σπίτι της, αφού προηγουμένως την είχε χτυπήσει και απειλήσει με μαχαίρι. Την ώρα που ο ληστής αναζητούσε χρήματα και τιμαλφή, στο σπίτι μπήκε ο γιος της ηλικιωμένης. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους, όμως ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.
Η 83χρονη, η οποία διαμένει μόνη της στην Ανάληψη, άκουσε στις 6:30 το απόγευμα το κουδούνι της πόρτας. Κατευθύνθηκε στην είσοδο και ξεκλείδωσε για να περάσει ο επισκέπτης. Η γυναίκα, η οποία εξαιτίας της ηλικίας της δεν έχει πλήρη αντίληψη όσων συμβαίνουν –ίσως ο ληστής να το γνώριζε, γι’ αυτό και είχε το θράσος να χτυπήσει την πόρτα- άνοιξε σε ένα άγνωστο στην ίδια πρόσωπο.
Ο ληστής άρπαξε την ανήμπορη να υπερασπιστεί τον εαυτό της γυναίκα, την έσπρωξε μέσα και με χτυπήματα τής προκάλεσε ελαφρά τραύματα στα χέρια. Από την τσέπη του έβγαλε μαχαίρι, απειλώντας την 83χρονη να του δώσει χρήματα. Η γυναίκα «παρέλυσε» από φόβο και έμεινε ακίνητη σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού.
Ενώ ο ληστής άνοιγε ντουλάπια και συρτάρια, ψάχνοντας λεφτά, την ηλικιωμένη επισκέφθηκε ο γιος της. Ανοίγοντας την πόρτα, είδε τη μητέρα του σοκαρισμένη. Χωρίς ακόμη να έχει αντιληφθεί την παρουσία του δράστη, τη ρώτησε τι είχε, όμως εκείνη παρέμεινε άφωνη.
Γυρνώντας αιφνιδιάστηκε στη θέα του ξένου προσώπου, στον οποίο επιτέθηκε για να τον σταματήσει. Οι δυο τους ήρθαν στα χέρια, όμως ο ληστής κατάφερε τελικά να ξεφύγει και να εξαφανιστεί.
Τα στοιχεία της υπόθεσης, μετά την αναφορά της απόπειρας ληστείας, εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αναζητώντας το δράστη.
Πρόκειται για ένα από τα συχνά τις τελευταίες εβδομάδες περιστατικά ληστείας, τα οποία ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.
Πριν από μία περίπου εβδομάδα ληστές κλείδωσαν στην τουαλέτα του σπιτιού της 55χρονη γυναίκα, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ψεκάζοντας το πρόσωπό της με αναισθητικό σπρέι.
Πρόσφατα 71χρονος συνταξιούχος αγρότης εισήλθε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από άγριο ξυλοκόπημα που δέχθηκε από ληστές στο σπίτι του στον Άγιο Ονούφριο.
Αναίσθητος και αιμόφυρτος παρέμεινε στο πάτωμα της οικίας του για τουλάχιστον οκτώ ώρες, μέχρι να εντοπιστεί από συγγενικά του πρόσωπα.
Σε άλλη περίπτωση ζωντανό εφιάλτη στα χέρια δύο ληστών, οι οποίοι εισήλθαν στο σπίτι της, της έκλεισαν το στόμα και την ακινητοποίησαν με αιχμηρό αντικείμενο, έζησε 68χρονη στα Κάτω Λεχώνια.
Παραμονές Πρωτοχρονιάς πρόσωπο με πρόσωπο με κουκουλοφόρους ληστές ήρθε μοναχική ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στη μονοκατοικία της στην οδό Τσιμπούκη. Οι δύο νεαρής ηλικίας άντρες, σύμφωνα με τις περιγραφές της, της κατάφεραν χτυπήματα στο κεφάλι με τη χρήση μαχαιριού, πιέζοντάς την να υποδείξει πού είχε χρήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου