Βραβεία από τη Eurobank σε Λύκεια της Μαγνησίας (φωτο)

Τελευταία ενημέρωση: 2015-11-24, 17:30:49
Βραβεία από τη Eurobank σε Λύκεια της Μαγνησίας (φωτο)

Βραβεύτηκαν 15 απόφοιτοι για τις υψηλές τους επιδόσεις στις Πανελλήνιες

Δέκα πέντε απόφοιτοι μαθητές Λυκείων της Μαγνησίας, βραβεύτηκαν ανάμεσα σε 64 απ’ όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank,«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από τη βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κ. Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει, έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους, διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά.

Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωανίκειος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων για θέματα Παιδείας και Νεολαίας Αλέξανδρος Μπατζανούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας Γεώργιος Λαδόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Καρδίτσας και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωργία Κόκκαλη, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Αναπληρωτής Περιφερειακής Διευθύντριας Χρήστος Ντάμπλιας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Μαρία Καμπόση, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

 • Θωμάς - Χρήστος Βασιλούλης από το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
 • Χαράλαμπος Κεφαλάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
 • Πολυξένη Μποτού από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού Μαγνησίας
 • Γεώργιος Νάνος από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Αθηνά Νησιώτη από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Βόλου
 • Κωνσταντίνος - Χρήστος Ντάφος από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Αθηνά Ντινοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Στέφανος Παπαδάμ από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας
 • Μαρία Παπαϊωάννου από το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Αντώνιος Πουρνάρας από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Δημήτριος Σαμακοβλής από το Γενικό Λύκειο Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας
 • Κωνσταντίνα Σπυριδάκη από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Αθανασία Σπυροπούλου από το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου
 • Αλίκη - Ευαγγελία Τζαβαλιά από το Γενικό Λύκειο Σκιάθου
 • Ιωάννης Τσιαντής από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.

Για το Νομό Μαγνησίας η πλακέτα δόθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας για το Θωμά - Χρήστο Βασιλούλη.

(από αριστερά προς δεξιά) Θωμάς - Χρήστος Βασιλούλης, Χαράλαμπος Κεφαλάς, Πολυξένη Μποτού, Γεώργιος Νάνος, Αθηνά Νησιώτη, Κωνσταντίνος - Χρήστος Ντάφος, Αθηνά Ντινοπούλου, Στέφανος Παπαδάμ, Μαρία Παπαϊωάννου, Αντώνιος Πουρνάρας, Δημήτριος Σαμακοβλής, Κωνσταντίνα Σπυριδάκη, Αθανασία Σπυροπούλου, Αλίκη - Ευαγγελία Τζαβαλιά

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=