ΤΟΠΙΚΑ

Με κερδοφορία κλείνει το 2015 για τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ

με-κερδοφορία-κλείνει-το-2015-για-τη-γαλακ-219727

Ανοιγμα σε Κρήτη, συμφωνία με τη ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας, 1.200 διατακτικές υπέρ αναξιοπαθούντων ενόψει εορτών ανακοίνωσε ο Ν. Πρίντζος

Μία ακόμη κερδοφόρα χρόνια κλείνει σε ένα μήνα για την ΕΒΟΛ, η οποία ανακοίνωσε χθες διά του προέδρου της Νικήτα Πρίντζου τη συμφωνία με δύο νέες αγορές. Στην Κρήτη, όπου θα ταξιδεύουν πλέον τα γαλακτομικά προϊόντα της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, και με τη ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 επίσης αναμένεται να βγουν στην αγορά έξι νέοι κωδικοί προϊόντων, όπως στραγγιστό γιαούρτι, κρέμα, ρυζόγαλο, γαλοτύρι κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο τα χρόνια της κρίσης για την ΕΒΟΛ είναι κερδοφόρα, καθώς παρά την οικονομική ανυδρία συνεχίζεται η κερδοφορία και η αύξηση πωλήσεων και τζίρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση με όχημα την ΕΒΟΛ να μπορεί, όπως τονίστηκε, να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της, χωρίς κανένα δανεισμό και παράλληλα να βοηθάει αγρότες, κτηνοτρόφους, αλλά και την τοπική κοινωνία με παρεμβάσεις κοινωνικού και ανταποδοτικού χαρακτήρα, όταν την ίδια ώρα η ΕΒΟΛ κρατά σταθερές τις τιμές των προϊόντων της, χωρίς καμία αύξηση τα τελευταία έξι χρόνια.

Ενόψει εξάλλου των Χριστουγέννων η ΕΒΟΛ θα διαθέσει 1.200 διατακτικές των 50 ευρώ η καθεμία σε αναξιοπαθούντες, ενώ επίσης για 40 ημέρες θα παρέχει 800 φιάλες γάλα καθημερινά, σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Σημειώνεται ότι και καθημερινά γίνεται δωρεάν διανομή σε σχολεία μετά από καταγραφή που έχει γίνει και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καλύτερες τιμές στα σιτηρά

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, ο Συνεταιρισμός αγόρασε 0,25 ευρώ το σιτάρι, 0,17 ευρώ το καλαμπόκι και 0,15 ευρώ το κριθάρι, όταν οι τιμές υπολείπονταν τουλάχιστον 0,5 και 0,10 ευρώ, ενώ ειδικά για το κριθάρι, επειδή ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. να ενισχυθούν οι παραγωγοί με επιπλέον 0,3 ευρώ.

Από την ερχόμενη Πέμπτη μάλιστα οι αγρότες έχουν ειδοποιηθεί να προσέρχονται στον Συνεταιρισμό, προκειμένου να πληρωθούν τα επιπλέον χρήματα.

«Η σύμπνοια, η ομόνοια, το φιλότιμο των εργαζομένων και η σύμπραξη των αγροτών, έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα». Επίσης σημείωσε ότι ο Συνεταιρισμός δεν χρωστά πουθενά, ολοκληρώθηκε η επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ κι όπως είπε «μέχρι σήμερα, πάμε καλά. Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει αύριο.

Για τον Α.Σ. Βόλου και την ΕΒΟΛ, τα κέρδη μας διατίθενται για να βοηθάμε τον κόσμο». Ανακοίνωσε επίσης ότι με απόφαση της ΕΒΟΛ στους 145 εργαζόμενους δόθηκε bonus ένα δεκαπενθήμερο αποδοχών.
Κοινωνικό έργο

Οσον αφορά την προσφορά της ΕΒΟΛ, προς την κοινωνία, η επιχείρηση δίνει γαλακτοκομικά προϊόντα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ για τα Χριστούγεννα θα δώσει 1.200 διατακτικές των 50 ευρώ έκαστη σε αναξιοπαθούντες, καθώς και για 40ημέρες θα δώσει 800 φιάλες γάλα καθημερινά, επίσης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Οπως είπε ο κ. Πρίντζος «κατηγορούμαστε ότι δεν είμαστε ευαίσθητοι. Εκτός από τα παραπάνω, προσφέρουμε και σε σχολεία, αλλά και σε άλλους φορείς όπως π.χ. με το αυτοκίνητο που δωρίσαμε πριν λίγο καιρό στην Αστυνομία».

«ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ;»

Προβληματισμός για αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα

Ο Νικήτας Πρίντζος αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα περνά τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της και ότι οι αγρότες που βρίσκονται σε δεινή θέση. «Ολοι ομονοούν ότι ένας από τους πυλώνες που μπορεί να ενισχύσει την οικονομία είναι ο πρωτογενής τομέας, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Η κυβέρνηση μου δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι να κάνει και την ίδια ώρα έρχεται ένα τσουνάμι μέτρων 2,2 δισ. ευρώ που ζητάνε από τους αγρότες. Τους πήρε ο Θεός το μυαλό; Πιστεύει κανείς ότι με τριπλασιασμό του ΟΓΑ, με το φόρο στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ, με προκαταβολή φόρου που είναι ανήκουστο, θα μπορέσει ο αγρότης να ανταπεξέλθει; Πριν πιάσουμε την αρκούδα της πουλάμε το τομάρι. Ο αγρότης δεν μπορεί να ζήσει», συμπέρανε ο κ. Πρίντζος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα λάθη είναι πολλά και μεγάλα και ότι ευθύνεται η Πολιτεία που δεν ανέλαβε παρά το αίτημα των αγροτών την πρωτοβουλία να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός για τον αγροτικό τομέα.

«Τι γεωργία και τι κτηνοτροφία θέλουμε; Θέλουμε τα τσιφλίκια», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει διότι τα προβλήματα είναι κοινά και το μέτωπο διεκδίκησης πρέπει να είναι ενιαίο.

Χτύπησε εξάλλου καμπανάκι για τους κτηνοτρόφους λέγοντας ότι κάθε χρόνο μειώνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και από 6.500 που ήταν έχουν μειωθεί στις 3.000, ενώ το αγελαδινό γάλα από τους 900.0000 τόνους που ήταν έχει πέσει κάτω από τους 500.000 τόνους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου