ΤΟΠΙΚΑ

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Ρεχάγκελ για την Εθνική

σύνθημα-νίκης-έδωσε-ο-ρεχάγκελ-για-την-851206

Πάθος αλλά και… λογική πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι της για να πάρει τη νίκη στον καθοριστικό αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην Τουρκία και να κάνει το καθοριστικό βήμα για τα προκριματικά του EURO 2008, όπως δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε με καρδιά και με μυαλό. Πρέπει να ελαττώσουμε στο μίνιμουμ τα λάθη», επισήμανε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, που ζήτησε τη στήριξη του κόσμου. «Οι ποδοσφαιριστές είναι καλλιτέχνες και ζουν με το χειροκρότημα», είπε, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα του και να αναφερθεί στην υπόθεση Καστίγιο, ο οποίος έκλεισε την πόρτα της εθνικής ομάδας του Μεξικού και άνοιξε αυτή της Ελλάδας.

Σύνθημα νίκης από τον Ότο

Πάθος αλλά και… λογική πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι της για να πάρει τη νίκη στον καθοριστικό αγώνα του Σαββάτου .
«Είναι πολύ καλό που έχουμε τους παίκτες μας υγιείς. Είπα στους παίκτες μου πως είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε με καρδιά και με μυαλό. Να παίξουμε, όπως λέω πάντα, ελεγχόμενη επίθεση. Πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας στο μίνιμουμ και να παρουσιάσουμε ομοιογένεια σαν ομάδα. Σημασία έχει να εκτελέσουν οι παίκτες τις εντολές του προπονητή στο παιχνίδι», δήλωσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ακόμη και σε περίπτωση νίκης, η πρόκριση δεν θα έχει εξασφαλιστεί. «Η μπάλα είναι γκολ όταν περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Μετά την τελευταία αγωνιστική θα ξέρουμε αν έχουμε προκριθεί ή όχι», είπε με νόημα. Όσο για τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα των Τούρκων, δήλωσε πως «εμείς ασχολούμαστε μόνο με ό,τι μπορούμε να επηρεάσουμε με τη δική μας απόδοση και δεν μας ενδιαφέρει ό,τι συμβαίνει στο αντίπαλο στρατόπεδο».
Ο Ότο Ρεχάγκελ ζήτησε τη στήριξη του κόσμου. «Ελπίζουμε οι φίλαθλοι να μας υποστηρίξουν. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουν το μήνυμα οι παίκτες, γιατί οι φίλαθλοι αντιδρούν ανάλογα με αυτό που βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, όπως έχουμε μάθει. Οι ποδοσφαιριστές είναι καλλιτέχνες και όπως όλοι οι καλλιτέχνες, ζουν από το χειροκρότημα», τόνισε, ενώ δεν έδειξε να προβληματίζεται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ενδεχομένως να επικρατούν και το βράδυ του Σαββάτου. «Θέλω οι παίκτες μου να δείξουν την ίδια διάθεση που είχαν στο παιχνίδι με τη Νορβηγία, όταν το ματς ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες», τόνισε.
Ερωτηθείς για τα σχέδιά του για την ενδεκάδα, απάντησε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για την ενδεκάδα που θα παραταχθεί το Σάββατο». Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια για την εθνική ομάδα, απέφυγε να μιλήσει, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή προέχουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις για τα προκριματικά. «Εμείς συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ δύσκολο και δεν κοιτάζουμε πιο κάτω. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Βάλαμε τις βάσεις και έχουμε στην έδρα μας τα τρία από τα επόμενα τέσσερα ματς των προκριματικών».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα φέρεται να είπε στους ποδοσφαιριστές του αναφορικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου, θέλοντας να ανεβάσει την ψυχολογία τους, ο Ότο Ρεχάγκελ είπε: «Εμείς συγκεντρωθήκαμε για να παίξουμε και πάνω σε αυτό έχουμε προσηλωθεί. Η προσοχή μας είναι μόνο πάνω σε αυτό. Δεν ασχολούμαστε με τίποτε άλλο».
Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην υπόθεση Καστίγιο και την πιθανότητα να γίνει προσπάθεια ελληνοποίησης του άσου του Ολυμπιακού, μετά την άρνησή του να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Μεξικού. Προφανώς ο Γερμανός εκλέκτορας δεν θέλει να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του από το μεγάλο ματς που ακολουθεί.
Γκαγκάτσης: «Θα ελεγχθούν τα πανό»
Βέβαιος για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Γκαγκάτσης, «Έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μην γίνει το παραμικρό. Θα ελεγχθούν τα πανό. Έχουμε πολύ καλή σχέση με την Τουρκία και την ομοσπονδία της και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος χαρακτήρισε περίεργο ένα τουρκικό δημοσίευμα που φιλοξενούσε εμπρηστικές δηλώσεις ,που φέρεται να έκανε ο Γιώργος Ανατολάκης. Ο κ.Γκαγκάτσης αποκάλυψε πως μετά από παρέμβαση της ΕΠΟ, η διαδικτυακή έκδοση γερμανικής εφημερίδας υποχρεώθηκε να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της το ψευδές δημοσίευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου