ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ασφαλιστικά μέτρα από καθηγήτρια

ασφαλιστικά-μέτρα-από-καθηγήτρια-224725

Πήρε απόσπαση στο νομό ακολουθώντας το στρατιωτικό σύζυγό της αλλά μπλόκαρε την τοποθέτησή της σε σχολείο των Βορείων Σποράδων

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να μπλοκάρει την τοποθέτησή της σε σχολική μονάδα των Βορείων Σποράδων, κατέθεσε και κέρδισε σε πρώτο βαθμό καθηγήτρια που αποσπάστηκε στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η καθηγήτρια ζήτησε και πήρε απόσπαση στο νομό από άλλη περιοχή της Ελλάδος, ακολουθώντας το στρατιωτικό σύζυγό της. Ομως όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε σχολική μονάδα των Βορείων Σποράδων, διαπίστωσε ότι η απόσπασή της για να είναι στο πλευρό του στρατιωτικού συζύγου της ήταν δώρο, άδωρο.

Θα έπρεπε να στήσει δεύτερο νοικοκυριό στο νησί όπου διορίστηκε ως καθηγήτρια, μακριά από την οικογένειά της που βρίσκεται στο Βόλο και την οποία ακολούθησε ζητώντας απόσπαση στη Μαγνησία, όταν ο σύζυγός της πήρε μετάθεση στην περιοχή.

Μην έχοντας άλλη εναλλακτική, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. Νόμος προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι στρατιωτικών τοποθετούνται σε σχολικές μονάδες στην περιοχή μετάθεσης του συζύγου τους.
Η καθηγήτρια κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η θέση στην οποία είχε διοριστεί, προς το παρόν παραμένει κενή.

Δεν είναι όμως η μόνη κενή θέση στο νομό. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας περιμένει προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύψει θέσεις εκπαιδευτικών που είτε καλύπτονται από υπερωρίες άλλων καθηγητών, είτε με καθηγητές που έχουν αποσπαστεί και θα πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους. Υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις που τα κενά εκπαιδευτικού σημαίνουν κενές ώρες μαθημάτων στο σχολικό πρόγραμμα.

Οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων: θεολόγου στο Γυμνάσιο Σκιάθου, αγγλικών στη Σκόπελο, οικονομολόγου στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου, γεωπόνου στο γυμνάσιο Σκιάθου, φυσικού (12 ώρες) στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου, αγγλικών (12 ώρες) στο γυμνάσιο Σκιάθου, γερμανικών (14 ώρες) στη Σκιάθο, καλλιτεχνικών στο γυμνάσιο και στο λύκειο Σκιάθου, πληροφορικής στη Γλώσσα Σκοπέλου. Υπάρχουν όμως κενά και στην α’ περιοχή: ενός θεολόγου, ενός γερμανικών και μιας κομμώτριας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου