ΤΟΠΙΚΑ

«Καμία ανάμειξη δεν έχει η ΦιΟΒ στην κλοπή και ευθανασία σκύλου»

καμία-ανάμειξη-δεν-έχει-η-φιοβ-στην-κλ-225664

Το ζώο βρέθηκε σε χωράφι υποσιτισμένο και δεν είχε μικροτσίπ

Καμία ανάμειξη δεν έχει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου με την καταγγελλόμενη κλοπή και ευθανασία δεσποζόμενου κυνηγόσκυλου σε κτηνίατρο στο Βόλο, για την οποία η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Με ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦιΟΒ, Αλεξάνδρα Στύλλα, επισημαίνει για λογαριασμό της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου χαρακτηριστικά ότι «το κυνηγόσκυλο βρέθηκε σε χωράφι της Αλλης Μεριάς, υποσιτισμένο, αποστεωμένο και άρρωστο (ΜΟΡΒΑ).

Δύο φιλόζωες κυρίες (χωρίς να είναι μέλη της ΦιΟΒ), μετέφεραν το άρρωστο ζώο, το οποίο δεν είχε μικροτσίπ, σε κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε μετά από το τεστ ότι νοσεί από ΜΟΡΒΑ και ήταν θέμα χρόνου να επέλθει ο θάνατος.

Για την λύτρωση του ζώου από φρικτούς πόνους ο κτηνίατρος συνέστησε ευθανασία. Κανένα μέλος φιλοζωικής ή φιλόζωος δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ευθανασία παρά μόνον ο κτηνίατρος».

Υπενθυμίζεται ότι 40χρονος Βολιώτης κατήγγειλε ότι δύο γυναίκες, οι οποίες φέρονται να είναι μέλη φιλοζωικού συλλόγου, έκλεψαν το κυνηγόσκυλό του και το έκαναν ευθανασία σε κτηνίατρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή ενώ ο ίδιος ενημερώθηκε για την ευθανασία τη Δευτέρα και απευθύνθηκε στα Δικαστήρια.

Ο 40χρονος αγαπούσε το σκύλο και πάλευε για να τον συνεφέρει από τη μόρβα καθώς το ζώο είχε υποβληθεί σε εμβόλιο και αντιδρούσε στη θεραπεία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να λάβει ανωμοτί καταθέσεις για τη διερεύνηση της καταγγελίας.

Στο μεταξύ, χθες η Αστυνομία δεν χρειάστηκε να κάνει απελευθέρωση ζώου από διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης που καταγγέλθηκε ότι εγκαταλείφθηκε εκεί. Στο σπίτι βρέθηκε φιλικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, η οποία είχε αναλάβει να φροντίζει το ζώο. Εξάλλου και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σκύλου επέστρεψε από το ταξίδι στο εξωτερικό.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου