ΤΟΠΙΚΑ

Εχει Ελλάδα αλλά και άλλους 19 αγώνες

εχει-ελλάδα-αλλά-και-άλλους-19-αγώνες-851206

Τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων θα είναι το Σάββατο το βράδυ (21:30, MEGA) στραμμένα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου η εθνική ομάδα δίνει τον δεύτερο εντός έδρας αγώνα της για τα προκριματικά του EURO 2008. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, υποδέχεται στο φαληρικό γήπεδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τουρκίας, με το οποίο «συγκατοικεί» στην κορυφή της βαθμολογίας. Το σύνολο του Οτο Ρεχάγκελ θα «κυνηγήσει» τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής και να παραμείνει μόνο στην κορυφή της κατάταξης. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό για την Ελλάδα, ακολουθούν τρία θεωρητικά εύκολα παιχνίδια (με Μάλτα, Ουγγαρία και Μολδαβία), όπου η εθνική έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες τρεις νίκες και να πάει στη Νορβηγία για τον αγώνα της 12ης Σεπτεμβρίου με τους Σκανδιναβούς μετρώντας «7 στα 7». Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Από εκεί και πέρα, διεξάγονται άλλες 19 συναντήσεις για τα προκριματικά του EURO 2008, με τις δύο από αυτές να είναι για τον όμιλο της εθνικής μας. Στο Κισινάου η Μολδαβία θα υποδεχθεί τη Μάλτα με στόχο τη νίκη, η οποία θα της επιτρέψει να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της κατάταξης, ενώ στο Οσλο η Νορβηγία «φιλοξενεί» τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, θέλοντας να πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου.

Στο μεταξύ, στον 1ο όμιλο η Πορτογαλία θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στο Βέλγιο στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Λισσαβόνας, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή με τους πρωτοπόρους του γκρουπ, ενώ στον 4ο η Τσεχία υποδέχεται τη Γερμανία στην Πράγα, στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου. Στον 5ο όμιλο η Αγγλία αντιμετωπίζει το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ «με την πλάτη στον τοίχο», καθώς νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα (σ.σ. προηγήθηκαν η «λευκή» ισοπαλία με την ΠΓΔΜ και η εκτός έδρας ήττα 2-0 από την Κροατία) ενδέχεται να σημάνει την αποπομπή του Στιβ ΜακΚλάρεν από την τεχνική ηγεσία. Αγώνα «ζωής ή θανάτου» δίνει η Ισπανία, η οποία υποδέχεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Δανία, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου. Οι «φούριας ρόχας» έχουν μόλις τρεις βαθμούς ύστερα από ισάριθμους αγώνες, την ώρα που οι Σκανδιναβοί είναι δεύτεροι με επτά. Τέλος, στον 7ο όμιλο η Ολλανδία υποδέχεται στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ τη Ρουμανία, σε μια αναμέτρηση δύο αήττητων ομάδων του γκρουπ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου