ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη σπουδαστών στη Philoxenia από το Ι.Ι.Ε.Κ. δήμου Βόλου

επίσκεψη-σπουδαστών-στη-philoxenia-από-το-ι-ι-ε-κ-229387

Σπουδαστές του ΙΙΕΚ δήμου Βόλου, βρέθηκαν στη Philoxenia – Hotelia – Polis 2015, μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, που αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες εκθέτες – επιχειρηματίες εθνικής εμβέλειας.

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών των τμημάτων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)» και «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» με τη συνοδεία εκπαιδευτών τους καθώς και της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασίας Μορφογιάννη. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στα περίπτερα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οι οποίες συμμετείχαν στην έκθεση HOTELIA, συνομίλησαν με ιθύνοντες του κλάδου σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό τομέα, τα καθήκοντα κάθε εργαζομένου ανά θέση και τέλος κατέθεσαν βιογραφικά σημειώματα τα οποία είχαν ετοιμαστεί βάσει σχετικών οδηγιών από το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής.

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν σεμινάρια παρασκευής ειδών καφέ, καφεγνωσίας καθώς και latte art από εξειδικευμένους barista του χώρου και ακολούθησε γευστική δοκιμή των παρασκευασμάτων. Επειτα παρακολούθησαν σεμινάρια μαγειρικής και παρασκευής παραδοσιακών και πιο σύγχρονων συνταγών με κλασσικά και πρωτότυπα υλικά, και τέλος σεμινάρια οινογνωσίας και αναγνώρισης γεύσεων και αρωμάτων οίνου.

Ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στο περίπτερο του δήμου Βόλου, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση POLIS, όπου οι σπουδαστές συνομίλησαν με τον αντιδήμαρχο τουρισμού του δήμου, κ. Θεοδώρου, δοκίμασαν τις τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα καθιέρωσης του Πηλιορείτικου πρωινού (δηλαδή της παροχής πρωινού γεύματος παρασκευασμένου από εδώδιμα προϊόντα της περιοχής του Πηλίου), μια και αυτό αποτελεί σημείο υπεροχής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι εκπαιδευτικές εκδρομές στη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ. δήμου Βόλου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και όλοι οι συμμετέχοντες αδημονούν για την επόμενη εμπειρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου