ΤΟΠΙΚΑ

Οταν μιλάμε για σοβαρή αντιμετώπιση του παραεμπορίου

οταν-μιλάμε-για-σοβαρή-αντιμετώπιση-τ-851206

Είναι μία ικανοποίηση να διαπιστώνεις ότι μέσα στη γενική αδιαφορία που χαρακτηρίζει τη δουλειά των περισσότερων δημόσιων υπηρεσιών και τον «ωχαδερφισμό» πολλών λειτουργών του δημοσίου, υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν ζεστά την αποστολή τους. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι αυτή την περίοδο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες της εμπορικής μας αγοράς, βλέποντας τη δραστηριότητα των αρμοδίων για να τους προστατεύσουν, σε περίοδο κρίσης και ισχνών αγελάδων για τα ταμεία τους, από το παραεμπόριο και τους παράνομους που κινούνται πέριξ της εμπορικής αγοράς.
Τι με έπιασε ξαφνικά; Απλώς είμαι συνεπαρμένος από την ταχύτητα παρέμβασης, την οξυδέρκεια, την αποτελεσματικότητα αλλά και αποφασιστικότητα μπροστά ακόμη και σε επικίνδυνες καταστάσεις που έδειξαν πρόσφατα οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της αγοράς.
Παραμονές των γιορτών βγήκε να πατάξει τους παράνομους της εμπορικής αγοράς, το κλιμάκιο της Εποπτείας Εμπορίου της Νομαρχίας, με τη συνοδεία δημοτικών αστυνομικών για να υπάρχει και η σχετική ασφάλεια. «Χτένισαν» κυρίως την Ερμού και επέστρεψαν με καραμπινάτη επιτυχία.
Από όλους τους ελέγχους που ανακοίνωσαν ότι έκαναν, βρήκαν τι φταίει για την κακοδαιμονία της αγοράς μας. Φταίει η καστανού, που έχει στήσει τη φουφού της στον πεζόδρομο της Καρτάλη με Ερμού. Τα πειστήρια του εγκλήματος αδιάσειστα. Αφού της κατέσχεσαν τρία σακιά με κάστανα και 150 χάρτινα σακουλάκια. Αν είχαν κανένα μπιτόνι μαζί, μπορεί να είχαν κατασχέσει και το σαλέπι της. Προς συμμόρφωση, επεβλήθη και ένα συμβολικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ.
Δεν ξέρω μόνο αν από απέναντι την ώρα τη αυτόφωρης εξακρίβωσης του εγκλήματος χειροκροτούσαν για την επιτυχία όσοι είχαν απλώσει στο πεζοδρόμιο και πουλούσαν τις πλαστικές τσάντες Γκούτσι και τα CD με τις τελευταίες επιτυχίες της Βανδή.
Κατόπιν αυτού η αγορά μας δουλεύει με ήσυχο το κεφάλι της. Τι πειράζει που οι διερχόμενοι από τον πεζόδρομο δεν θα κάνουν μία σύντομη στάση για ένα αχνιστό και μυρωδάτο με την κανέλλα το σαλεπάκι ή για να ένα ζεστό σακούλι κάστανα να θερμάνει τα παγωμένα χέρια τους; Τι πειράζει που στο εξωτερικό ψάχνουν να βρουν και να στήσουν στα πολυσύχναστα σημεία και στα και μέρη διέλευσης επισκεπτών των πόλεών τους τέτοιες εικόνες που παραπέμπουν σε ανθρώπινες στιγμές του παρελθόντος; Αυτά είναι για τους λαογράφους, ίσως. Μπορεί και για όσους απλώς σκέφτονται λογικά. Ο άτεγκτος δημόσιος υπάλληλος που βγήκε από τη ζεστασιά του γραφείου του ή του σπιτιού του, εκπλήρωσε στο ακέραιο το καθήκον του. Οι υπεύθυνοι της σκανδαλώδους φοροδιαφυγής πρέπει να παταχθούν. Πάλι καλά που εγκατέλειψαν νωρίς τα πόστα τους οι παλιοί λούστροι και οι φωτογράφοι της πλατείας Ελευθερίας. Οι υπαίθριοι λαχειοπώλες και οι λοτατζήδες των τσιπουράδικων, μόνο, δεν ξέρω αν πρέπει να φυλάγονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου