ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή πλεύσης για τους τουρίστες ~ Ακυρώσεις κρατήσεων για Παρίσι

αλλαγή-πλεύσης-για-τους-τουρίστες-ακυ-230545

Το ενδιαφέρον στρέφεται σε οδικούς κυρίως προορισμούς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Σε κοντινούς προορισμούς που είναι προσβάσιμοι οδικώς, στρέφεται το ενδιαφέρον αρκετών Βολιωτών οι οποίοι είχαν αρχικά πρόθεση να ταξιδέψουν στο Παρίσι στο πλαίσιο των γιορτών.

Το μακελειό που πάγωσε τον πλανήτη, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του φετινού εορταστικού προορισμού για πολλούς εν δυνάμει επισκέπτες του Παρισιού, μεταξύ των οποίων καταγράφονται πολλοί Βολιώτες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες, που είχαν την πρόθεση να επισκεφτούν τη Γαλλική πρωτεύουσα και τη Ντίσνεϊλαντ που αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Η εικόνα που διαμορφώνεται στα τοπικά γραφεία ταξιδίων είναι σε γενικές γραμμές η ίδια, καθώς αρκετοί Βολιώτες οι οποίοι είχαν ως πρώτη επιλογή το Παρίσι, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους, στρέφοντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους σε οδικούς προορισμούς όπως η Ρουμανία, η Σόφια, το Μπάνσκο, η Βιέννη και η Βουδαπέστη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εφη Γανωτή, ιδιοκτήτρια τοπικού τουριστικού γραφείου, επεσήμανε ότι «υπάρχουν ακυρώσεις και για Παρίσι και για Ρώμη αλλά και για Λονδίνο, αλλά οι ενδιαφερόμενοι δεν ακυρώνουν την εκδρομή τους, καθώς επιλέγουν άλλους προορισμούς, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι οδικώς». Παράλληλα η κ. Γανωτή πρόσθεσε ότι «οι ενδιαφερόμενοι αλλάζουν εορταστικό προορισμό, επιλέγοντας τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, τη Σόφια, το Μπάνσκο και γενικά οδικούς προορισμούς».

Ανάλογες θέσεις εξέφρασε από την πλευρά της η Ελένη Μούτσιου ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδίων, η οποία ανέφερε ότι «δεν υπήρχαν κρατήσεις που ακυρώθηκαν, αλλά ενδιαφέρον για το Παρίσι, ενόψει των εορτών.

Υπήρχαν Βολιώτες που είχαν δείξει ενδιαφέρον, είχαν προμηθευτεί κάποιο πρόγραμμα αλλά μετά τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν, είναι επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι και σκέπτονται την επιλογή κάποιου άλλου προορισμού».

Η ίδια επαγγελματίας ανέφερε ότι «υπήρχε ταυτόχρονα ενδιαφέρον για τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά ο κόσμος είναι πλέον επιφυλακτικός και ορισμένοι στρέφονται στην κατεύθυνση της Βουδαπέστης αντί του Παρισιού ή προβληματίζονται αν θα ταξιδέψουν τελικά στις γιορτές»

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου