ΤΟΠΙΚΑ

Και πάλι στην filoxenia το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

και-πάλι-στην-filoxenia-το-1ο-επαλ-βόλου-231281

Εξήντα μαθητές στο μεγαλύτερο τουριστικό παζάρι

Για μια ακόμα φορά οι μαθητές του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου βρέθηκαν στη Διεθνή Εκθεση Τουριστικών Προϊόντων, την Filoxenia 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 60 μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους βρέθηκαν στο μεγαλύτερο παζάρι τουριστικού προϊόντος κάθε είδους που γίνεται στην Ελλάδα. Εκεί είδαν από πρώτο χέρι τι προωθείται και πώς αυτό προωθείται. Από ταξίδια και ξενοδοχειακές μονάδες έως επιχειρήσεις εκδόσεων και κάθε είδους εξοπλισμού.

Οι μαθητές ακολουθούν ειδικότητες Οικονομίας – Διοίκησης, Εμπορίας και Διαφήμισης καθώς και Τουριστικών Υπηρεσιών και τελειώνοντας το ΕΠΑΛ θα λάβουν πτυχίο ειδικότητας και απολυτήριο Λυκείου.
Ο Διευθυντής του Σχολείου, που συνόδευε τους μαθητές στην εκπαιδευτική επίσκεψη, ικανοποιημένος δήλωσε:

«Μέριμνά μας πάντοτε είναι να γίνει όσο το δυνατόν αρτιότερη η εκπαίδευση και η κατάρτιση των μαθητών μας. Γι’ αυτό το Σχολείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να φέρει τους μαθητές σε επαφή μα τους τουριστικούς στόχους της χώρας και με τη αγορά εργασίας. Στα 14 χρόνια που είμαι Διευθυντής στο Σχολείο δεν πήγαμε τους μαθητές μας στη Filoxenia μόνο τη χρονιά που είχαν κλειστεί τα Τέμπη.

Για εμάς είναι κόπος. Ανταμοιβή μας είναι η χαρά και η ικανοποίηση που βλέπουμε στα πρόσωπα των μαθητών μας στο τέλος κάθε εξόρμησης.

Αλλωστε από τους παλαιούς δασκάλους παραλάβαμε να συνδυάζουμε κατά τη διαδικασία της μάθησης το ευχάριστο με το ωφέλιμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου