ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις φορές απέτυχε 18χρονος επίδοξος τσαντάκιας

τρεις-φορές-απέτυχε-18χρονος-επίδοξος-τ-851206

Εφαγε τα μούτρα του επίδοξος τσαντάκιας σε τρεις διαδοχικές επιθέσεις σε κεντρικά σημεία του Βόλου. Ούτε πεζός ούτε με δίκυκλο κατάφερε να… ασκήσει το «επάγγελμα».
Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες –στις δύο έφυγε κακήν κακώς ύστερα από σθεναρή αντίσταση των θυμάτων του, ενώ στη μία σωριάστηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε στο έδαφος- βρέθηκε στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Μαζί του συνελήφθη και ο συνομήλικος συνεργός του σε μία από τις τρεις «τσαντιές», καθώς και στην κλοπή δικύκλου που χρησιμοποίησαν για τη γύρα εντοπισμού των θυμάτων τους.
Το νεαρό της ηλικίας, 18 ετών, καθώς και το ότι είναι άεργος φαίνεται ότι τον οδήγησαν να δοκιμάσει την τέχνη του τσαντάκια. «Άβγαλτος», όπως αποδείχθηκε, μέτρησε την πρώτη αποτυχία, όταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έκλεψε μαζί με τον 18χρονο φίλο του δίκυκλο και από κοινού επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα γυναίκας δικηγόρου.
Θεωρώντας, μάλλον, τον φίλο του γκαντέμη… επιχείρησε μόνος του. Προχθές το βράδυ κινούμενος με τα πόδια προσέγγισε τον επόμενο στόχο. Την τσάντα μιας ακόμη γυναίκας. Έφυγε όμως κυνηγημένος από το υποψήφιο θύμα του, που αντιστάθηκε σθεναρά.
Ούτε και πάλι εγκατέλειψε τις προσπάθειές του. Μετέβη στο σημείο που είχε αφήσει το κλεμμένο μηχανάκι και οδηγώντας το εντόπισε το επόμενο θύμα. Έναν νεαρό δικυκλιστή, ο οποίος πάλεψε μαζί του, όταν ο 18χρονος προσπάθησε να του τραβήξει την τσάντα.
Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο έδαφος. Ελαφρά τραυματισμένος, αλλά σοβαρά απογοητευμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες, που μάλλον τον οδηγούν να ξανασκεφτεί το επαγγελματικό του μέλλον, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ο 18χρονος συνελήφθη προχθές στις 11 το βράδυ. Ώρες πριν από τη σύλληψή του, στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου Ιωάννου και Πολυμέρη, κινούμενος πεζός, πλησίασε απειλητικά 30χρονη εκπαιδευτικό, κάτοικο Βόλου και αποπειράθηκε να αρπάξει την τσάντα της, συναντώντας όμως την αντίστασή της που τον ανάγκασε σε φυγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου