ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσή πενταετία για την ΕΒΟΛ από 2004 ως 2009

χρυσή-πενταετία-για-την-εβολ-από-2004-ως-2009-851206

Με αύξηση τζίρου 17%, αύξηση πωλήσεων 15% για το 2009, συνεχείς προσλήψεις προσωπικού και βήματα προόδου και ανέλιξης η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ αποτελεί πρότυπο παράδειγμα λειτουργίας συνεταιριστικής οργάνωσης. Την ίδια στιγμή με μελανά χρώματα περιέγραψε το τοπίο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος στο αγροτικό μέτωπο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.
Η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ σημείωσε αύξηση του τζίρου της γύρω στο 17%, ενώ κοντά στο 15% ήταν η αύξηση στις πωλήσεις. Στόχος η αύξηση του τζίρου μέσα στο 2010 να φτάσει στο 20%. Την ίδια στιγμή το προσωπικό της μονάδας αυξήθηκε σε μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους από 100 άτομα σε 135 την τελευταία πενταετία, ενώ με τα νέα «ανοίγματα» της βιομηχανίας η διοίκηση θα προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις, σε μια εποχή που το σύνολο των βιομηχανιών προχωράει σε μείωση προσωπικού!
«Είμαστε μια οργάνωση υγιής, δεν χρωστάμε πουθενά, δεν έχουμε δανειακά κεφάλαια και η άνοδος που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντική», ανέφερε ο κ. Πρίντζος. Ενδεικτικά το 2004 ο τζίρος της ΕΒΟΛ ήταν 4 εκ. ευρώ και το 2009 έφτασε στα 14 περίπου εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 300%!
«Οραματιζόμαστε την ανάπτυξη»
Αναφερόμενος στις δράσεις αλλά και τους στόχους της ΕΒΟΛ ο κ. Πρίντζος έκανε λόγο για το εργοστάσιο ζωοτροφών το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από τέσσερις μήνες, με κόστος επένδυσης της 1,5 εκ. ευρώ από ιδίους πόρους.
Παράλληλα προγραμματίζεται για το 2ο 15ημερο του Φεβρουαρίου εκδήλωση για τους κτηνοτρόφους σε συνεργασία με τον ΣΕΚ, καθώς το 1ο 15ημερο θα επισκεφτεί το Βόλο η Υπουργός Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Στόχος επίσης είναι η ολοκλήρωση της καινούργιας πτέρυγας της γαλακτοβιομηχανίας που θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 τ.μ., επένδυση της τάξεως των 8 εκ. ευρώ, η κατασκευή κτηριακού συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων σε οικόπεδο στο κέντρο του Βελεστίνου, ενώ εντός των ημερών υποβάλλεται αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου σε οικόπεδο που υπάρχει έξω από τα Κανάλια.
Τέλος σε εξέλιξη είναι η μελέτη για την κατασκευή μονάδος βιοενέργειας, η οποία θα χρησιμοποιεί τα «απομεινάρια» από τις καλλιέργειες για την παραγωγή θέρμανσης ενός χωριού που θα επιλεγεί στην πορεία.
Την ίδια στιγμή «μαύρο» χαρακτηρίζει ο κ. Πρίντζος το τοπίο στον αγροτικό κόσμο και δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση της ΕΑΣ Βόλου στις επικείμενες κινητοποιήσεις.
«Οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα ήταν πάρα πολύ χαμηλές και υπήρξε πλήρης αζητησία. 8.000 τόνοι σιτάρι σοδειάς 2009 και 8.000 τόνοι κριθάρι και καλαμπόκι από το 2008 ακόμα είναι στις αποθήκες», τόνισε ο κ. Πρίντζος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου