ΤΟΠΙΚΑ

«Φθινοπωρινή ιστορία» στο Αχίλλειον

φθινοπωρινή-ιστορία-στο-αχίλλειον-851206

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η μεγάλη επιτυχία της Πειραματικής Σκηνής με το έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ «Φθινοπωρινή ιστορία». Το έργο παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ. μ στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» (Κουμουνδούρου 1), σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου. Μια περίεργη χημεία δημιουργείται ανάμεσα στους δύο φαινομενικά τελείως διαφορετικούς και αντιφατικούς χαρακτήρες, τον Ροντιόν και τη Λίντια, που διασταυρώνονται στις αρχές κάποιου φθινοπώρου και ίσως στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους, σε ένα παραθαλάσσιο θεραπευτήριο. Η διαφορετικότητα των χαρακτήρων τους θα φέρει μοιραία και την σύγκρουση. Σαν κάτι αγεφύρωτο να τους χωρίζει. Προκαλούν αλλεπάλληλες ανατροπές και συγκινήσεις ο ένας στη καθημερινότητα του άλλου. Μέσα από τη σύγκρουση αυτή, όμως, θα μπορέσουν να γνωριστούν καλύτερα. Θα υπάρξει συμφωνία μέσα στην αντιφατικότητα και στη διαφορετικότητά τους θα ανακαλύψουν την ευτυχία.
Μέσα στο σώμα του έργου η ροή εκδηλώνεται με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Από το διάλογο που πηγάζει πότε από τυχαία γεγονότα και πότε από βαθιά ψυχική ανάγκη και ανασύροντας διστακτικά μνήμες από τη ζωή τους, αλλά και εκμυστηρευόμενοι οραματισμούς για το αύριο, πλησιάζουν ο ένας τον άλλον με μικρά βήματα, σαν έφηβοι. Τα δάκρυα ανακατώνονται με το γέλιο, η ελπίδα με την απελπισία, καθώς οι σκέψεις ξεπηδάνε μέσα από τα στήθη τους. Τολμούν να κοιταχτούν, να αφουγκραστούν τη φωνή τους, παίρνουν κουράγιο να επαναστατήσουν για να νικήσουν τους φόβους. Για πρώτη ίσως φορά, ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του και υπάρχει κάποιος να τον ακούσει. Σιγά-σιγά μικραίνει η απόσταση που τους χωρίζει και ξαναθυμούνται πως είναι να αγαπούν.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Ηλένιας Δουλαδίρη, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, δραματουργική ανάλυση Έφη Σταυροθεοδώρου, διδασκαλία χορών Άντζελα Καλαντζή, βοηθός σκηνοθέτη Θεοδώρα Νονόγλου. Την μετάφραση από τα Ρώσικα έκανε η Παυλίνα Γαλανοπούλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Βάσω Μπέλιου και Δημήτρης Πανταζής. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μία ώρα πριν την παράσταση, στο ταμείο του κινηματοθεάτρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου