ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση ελεύθεροι ποδηλατόδρομοι…

επιχείρηση-ελεύθεροι-ποδηλατόδρομοι-851206

Επιχείρηση «ελεύθεροι ποδηλατόδρομοι» για τους ποδηλάτες σε εξέλιξη από το Δήμο Βόλου. Από προχθές Δευτέρα ξεκίνησαν οι έλεγχοι και η αστυνόμευση των ποδηλατοδρόμων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση των ποδηλατών.

Προηγήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου Βόλου μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σήμανση που ενημερώνει τους οδηγούς ότι απαγορεύεται η στάθμευση μέσα στους ποδηλατοδρόμους και από προχθές η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε την ευθύνη ελέγχου της ελεύθερης πρόσβασης στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων.
Η συγκεκριμένη επισήμανση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να λάβουν γνώση οι πολίτες και ειδικότερα οι οδηγοί, ώστε να τηρούν την απαγόρευση, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους ποδηλάτες να διασχίζουν με ασφάλεια τους ποδηλατοδρόμους της πόλης.
Σημειώνεται πως η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει ήδη την επανεξέταση τεχνικών χαρακτηριστικών που αφορούν στο έργο των ποδηλατοδρόμων στο Βόλο
στα τμήματα που βρίσκονται υπό εξέλιξη εργασίες, προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό.
Έτσι στην οδό Κασσαβέτη (κάτωθεν της οδού Αναλήψεως) έχει αποφασιστεί η επέκταση του πεζοδρομίου στο αριστερό μέρος και η δημιουργία ενεργού πλάτους πεζοδρομίου 1,70 μ. Θα τοποθετηθούν παράλληλα στο άκρο κολωνάκια σε αποστάσεις, όπως και στους υπόλοιπους ποδηλατοδρόμους, ενώ επίσης προβλέπεται η δημιουργία ραμπών στις εισόδους των πάρκινγκ και στις διασταυρώσεις των οδών που προβλέπεται ο ποδηλατόδρομος.
Στην οδό Κασσαβέτη (άνωθεν της οδού Αναλήψεως) – Μεταμορφώσεως (κάτωθεν της οδού Γ. Δήμου) – Αντωνοπούλου (εναπομένον τμήμα) – Γκλαβάνη. Εκεί προβλέπεται αντιολισθηρός τάπητας και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) σε απόσταση ενός μέτρου.
Τέλος αποφασίστηκε όλοι οι ποδηλατόδρομοι να επιστρωθούν με ανακλαστική αντιολισθηρή βαφή σε απόχρωση κεραμιδί.. Τα στηθαία εξάλλου θα βαφούν με ανακλαστική βαφή κίτρινου χρώματος για την ασφάλεια των ποδηλατοδρόμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου