ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή ΔΕΥΑΜΒ στη Δικαιοσύνη για το πρόστιμο του Λιμεναρχείου

προσφυγή-δευαμβ-στη-δικαιοσύνη-για-το-238093

Στα διοικητικά δικαστήρια θα προσφύγει η ΔΕΥΑΜΒ για την ακύρωση του προστίμου που επέβαλε εις βάρος της το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ύψους 2.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι από την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων από το Βιολογικό στον Ξηριά τον περασμένο Μάιο θα μπορούσε να προκληθεί ρύπανση του Παγασητικού Κόλπου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Το πρόστιμο είναι απαράδεκτο. Για μία ακόμη φορά πιάστηκαν κορόιδα. Με τα «θα» δεν μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Οπως είναι γνωστό, τον περασμένο Μάιο, ποσότητα ανεπεξέργαστων λυμάτων υπερχείλισε από το Βιολογικό και κατέληξε στο χείμαρρο Ξηριά. Το συμβάν σημειώθηκε μετά από διακοπή του ρεύματος. Δεν είχε λειτουργήσει ούτε η γεννήτρια επειδή δεν είχε πετρέλαιο.

Την επομένη, συνεργείο που μισθώθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ, φρόντισε για τον καθαρισμό του χειμάρρου από τα λύματα, πριν αυτά καταλήξουν στον Παγασητικό και επιβαρυνθεί το θαλάσσιο περιβάλλον.

Μήνες αργότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, κοινοποίησε στη ΔΕΥΑΜΒ πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, καθώς υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είχε προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Χθες, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, το σώμα εξουσιοδότησε το δικηγόρο Αντώνη Ξηρό να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου, το οποίο ο δήμαρχος χαρακτήρισε απαράδεκτο. «Η υπόθεση έχει μεγάλο δρόμο. Αφορά στη δυσφήμιση της πόλης από ορισμένους που θα πρέπει να πληρώσουν», είπε ο κ. Μπέος, αναφερόμενος στις μηνύσεις που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ εναντίον όσων είχαν δυσφημίσει την πόλη υποστηρίζοντας ότι υπήρξε θαλάσσια ρύπανση, με αποτέλεσμα να ερημώσουν παραλίες και παραλιακά καταστήματα εστίασης.

Συνέχεια την Παρασκευή

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, στις 12:30 το μεσημέρι.

Επί τάπητος θα τεθεί το πόρισμα που συνέταξε επιτροπή για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τεκμηριώθηκαν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος τουλάχιστον δύο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που φέρονται να μην παρακολούθησαν σωστά το έργο επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο, με αποτέλεσμα η ΕΡΓΗΛ να αξιώνει σήμερα από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, ποσό ύψους 9 εκ. ευρώ. Παρά το απαλλακτικό βούλευμα, οι υπάλληλοι θα παραπεμφθούν πιθανότατα στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που επισείουν βαρύτατες ποινές.

Η συζήτηση του πορίσματος θα γίνει αύριο, καθώς όπως τονίστηκε προέκυψαν και νέα στοιχεία που θα πρέπει να ενσωματωθούν στο φάκελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου