ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις
Ο Αστέρης Γκέκας παρουσιάζει ζωγραφική και κατασκευές έως τις 30 Ιανουαρίου στο «Βάμμα νυκτός».
Εργα της ζωγράφου-θαλασσογράφου Ρίτας Σακκά περιλαμβάνει η ατομική έκθεση που λειτουργεί στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Τέχνης «Ντε Κίρικο» και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου, λειτουργώντας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, το Σάββατο 11-1 το πρωί.
Εικόνες καλοκαιριού στην καρδιά του χειμώνα παρουσιάζει η έκθεση έργων ζωγραφικής της Κάλλης Καστώρη που λειτουργεί στον β’ όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.
Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ., εγκαινιάζεται στο πατάρι του βιβλιοπωλείου – καφενείου ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Α-Β, Βόλος. τηλ: 2421033250), η Έκθεση έργων ζωγραφικής και κατασκευών του Βαγγέλη Ζαφειρόπουλου (Vago). H έκθεση θα διαρκέσει έως ως το τέλος Ιανουαρίου.

Θέατρο
Στην Θεατρική Σκηνή (Πολυχώρος Palaia δίπλα Village Cinema) παρουσιάζεται έως τις 23 Απριλίου «Ο μικρός πρίγκιπας» του Εξιπερί. Παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 3 μμ και κάθε Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, παιδικό-φοιτητικό 7 ευρώ. Τηλέφωνο για πληροφορίες 6944665757.
Η Πειραματική Σκηνή παρουσιάζει την «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» του Αλεξέι Αρμπούζωφ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου από τις 8.00 μ.μ. τις ημέρες των παραστάσεων. Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ και 10 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό). Οι παραστάσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου.

Ομιλίες
Συνεχίζεται η μελέτη λειτουργικών κειμένων κάθε Σάββατο στις 7.15 μ.μ. στην αίθουσα των «Τριών Ιεραρχών» με ελεύθερη συμμετοχή. Επιμελείται ο Θεολόγος κ. Βασίλειος Κοτσμανίδης και ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Πατρίκος.
Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου Βόλου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» (Δημητριάδος 180-Ογλ) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τους: ιερομόναχο π. Ιωσήφ Σαράβια, Ξηροποταμινό, Αρχιερατικό Επίτροπο Κολομβίας και του συμπολίτη μας κ. Γεώργιου Παππά, Θεολόγου, Συντονιστή Εκπαιδεύσεως Λατινικής Αμερικής και του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος, οι οποίοι θα εισηγηθούν το θέμα «Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία στην Λατινική Αμερική».
Σήμερα Τετάρτη στις 7 μμ στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης «Ο Απ. Παύλος» (Αλεξάνδρας-Κ. Καρτάλη) θα πραγματοποιηθεί η τακτική μηνιαία ομιλία του Θεολόγου, πρώην Καθηγητού Παιδαγωγικής Ακαδημίας κ. Κων. Αθανασόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Θεοφάνεια : Η φανέρωση της Θεότητας του Χριστού». Μετά την ομιλία θα κοπεί η καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Εκδρομές
Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 17 Ιανουαρίου Δυτικό Πήλιο πεζοπορική, εγκαίνια μονοπατιού Μέγα Ρέματος, Κυριακή 24 Ιανουαρίου Τισαίον Ορος Μαγνησίας πεζοπορική, Τισαίο-Τρίκερι, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ώρα 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου φωτοπαρουσίαση εξορμήσεων δεκαετίας 2001-2010 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου Ανατολικό Πήλιο πεζοπορική, Λαμπινού, Παναγία Λαμπηδόνα, Μυλοπόταμος, Τσαγκαράδα. Πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα 10-12 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής, 6-8. Επίσης στο κινητό του ομίλου 6976904236.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου