ΤΟΠΙΚΑ

Αναμένεται βαρύς χειμώνας

αναμένεται-βαρύς-χειμώνας-247740

Καλός καιρός μέχρι το τέλος, ενώ βροχές θα σημειωθούν από την ερχόμενη Τρίτη

Αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» θα είναι ιδιαίτερα βαρύς ο φετινός χειμώνας.

Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα παραμείνουν ως έχουν έως και την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να υποχωρήσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βροχοπτώσεις και βαρομετρικό χαμηλό αναμένονται από την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν ακόμη, πολύ χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες.

Αναλύοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του φετινού χειμώνα, ο κ. Τακούδης επισημαίνει ότι θα σημειωθούν χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στα αστικά κέντρα.

Τα χιόνια στα ορεινά θα είναι περισσότερα, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη του υπεύθυνου του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, κατ’ αντιστοιχία με το κύμα που θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σαφή στοιχεία για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι φέτος θα σημειωθούν πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες στη διάρκεια του χειμώνα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου