ΤΟΠΙΚΑ

Ερασιτεχνική ληστεία τράπεζας στη Σκιάθο

ερασιτεχνική-ληστεία-τράπεζας-στη-σκ-851206

Δεύτερη ληστεία με ερασιτεχνικό τρόπο και τη χρήση ψεύτικου όπλου απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Μετά το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία, ληστής για κλάματα… μπούκαρε χθες το πρωί στην Εμπορική Τράπεζα της Σκιάθου.
Μέχρι όμως να αποδειχθεί ότι το όπλο υπό την απειλή του οποίου γέμισε σάκο με 10.000 ευρώ ήταν ψεύτικο, εφιαλτικά λεπτά έζησαν πεσμένες μπρούμυτα στο έδαφος οι υπάλληλοι της τράπεζας.
Ο κουκουλοφόρος ληστής με το σάκο γεμάτο χαρτονομίσματα το έβαλε στο πόδια. Κυνηγήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Σκιάθου, οι οποίοι έφτασαν άμεσα, όταν υπάλληλος στο δεύτερο όροφο της τράπεζας που είδε τη ληστεία να εξελίσσεται μέσω υπολογιστή σήμανε συναγερμό.
Στο δρόμο ο ληστής πέταξε τα χρήματα και το όπλο σε αυλή ταβέρνας. Οι αστυνομικές αρχές του νησιού συνέχιζαν μέχρι αργά το βράδυ τις έρευνες και τις προσαγωγές υπόπτων για τον εντοπισμό του δράστη.
Στο μεταξύ μία διάρρηξη οικίας στην Αγία Παρασκευή στη Σκιάθο, χθες πρωινές ώρες, η οποία καταγγέλλονταν το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα άνοιγε περισσότερο την υπόθεση. Το πιστόλι κρότου – λάμψης, πιστή απομίμηση του τύπου Clock, το οποίο χρησιμοποίησε ο ληστής, δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο το οποίο αφαιρέθηκε μαζί με άλλα κλοπιμαία από το σπίτι που άνοιξαν άγνωστοι δράστες.
Στις 8:15 το πρωί χθες, λίγη ώρα αφότου άνοιξαν στο κοινό τα γκισέ του καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στη Σκιάθο, δυναμική είσοδο έκανε ο κουκουλοφόρος ληστής.
Ο σωματώδης άντρας, ηλικίας 35-40 ετών, μιλώντας σπαστά ελληνικά, σύμφωνα με τις περιγραφές των υπαλλήλων, καθώς και τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, με κρυμμένο το πρόσωπό του πίσω από κουκούλα, απείλησε με το πιστόλι τη διευθύντρια και τις δύο υπαλλήλους και τις κάλεσε να πέσουν στο έδαφος.
Ένα δεύτερο άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου, επιβλέποντας την κίνηση μπροστά από τον κεντρική είσοδο της τράπεζας, από την πλευρά του λιμανιού.
Ο κουκουλοφόρος κατευθύνθηκε στο ταμείο και άρπαξε ποσό 10.000 ευρώ. Τις κινήσεις του ωστόσο παρακολουθούσε υπάλληλος στο δεύτερο όροφο του κτηρίου, ο οποίος πάτησε το κουμπί συναγερμού στο Αστυνομικό Τμήμα.
Όταν ο ληστής άνοιγε την πίσω πόρτα του τραπεζικού καταστήματος, βάζοντάς το στα πόδια, αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν άμεσα τον είδα να τρέχει. Ακολούθησε καταδίωξή του στους δρόμους στο κέντρο του νησιού.
Σε αύλειο χώρο ταβέρνας ο ληστής πέταξε την τσάντα που περιείχε τα λεφτά, το πιστόλι και την κουκούλα και εξαφανίστηκε. Παρά το κυνηγητό οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς και τυχόν συνεργού του στη ληστεία συνεχίζονταν, ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Αρκετές ήταν οι προσαγωγές υπόπτων στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι έρευνες στράφηκαν σε τυχόν συσχετισμό της ληστείας με την κλοπή που έγινε πρωινές ώρες χθες σε σπίτι, ιδιοκτησίας 43χρονου, στην Αγία Παρασκευή της Σκιάθου.
Στις 3:45 το μεσημέρι ο 43χρονος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού για να καταγγείλει τη διάρρηξη του σπιτιού του, η οποία έγινε πρωινές ώρες χθες.
Σύμφωνα με την αναφορά του οι δράστες πήραν από το σπίτι του σχεδόν ένα φορτηγό πράγματα… Επιστρέφοντας, όπως περιέγραψε στις αστυνομικές αρχές, διαπίστωσε ότι του είχαν αφαιρέσει ρούχα αξίας 3.260 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 2.000 ευρώ, διάφορα τιμαλφή ανεκτίμητης αξίας, τηλεόραση πλάσμα και κονσόλα ήχου 7.000 ευρώ, καθώς και ένα πιστόλι που εκτοξεύει αμπούλες πιπεριού, τύπου Clock, παρόμοιο δηλαδή με εκείνο που χρησιμοποίησε ο ληστής.
Το Αστυνομικό Τμήμα συνεχίζει τις έρευνες για την εξιχνίαση της κλοπής και της ληστείας, με κοινό παρονομαστή το πιστόλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου